U Zagrebu održano ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju

Članovi Plivačkog kluba Olimp Zabok izborili ostanak u B finalu ekipnog PH i iduće godine, zauzevši odlično peto mjesto

Objavljeno: 31.05.2021. zagorjeinternational

Na zatvorenom 50-metarskom bazenu na zagrebačkim Sveticama prošlog je vikenda održano ekipno Prvenstvo Hrvatske u plivanju, A i B finale u muškoj i ženskoj konkurenciji. U apsolutnoj muškoj konkurenciji, ekipni prvaci Hrvatske su plivači Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost Zagreb, a u ženskoj konkurenciji titulu su ponijele plivačice Plivačkog kluba Dubrava Zagreb. Momčad Plivačkog kluba Olimp – Zabok sudjelovala je u B finalu.
Plivači vođeni trenerima Ivicom Androić i Larom Očić plivali su na dvodnevnom natjecanju u tri dijela – 13 individualnih i tri štafetne discipline. Olimpovci su dali sve od sebe i ostvarili zapažen rezultat.
Nastupili su u konkurenciji klubova Arena (Pula), Kantrida (Rijeka), Nevera (Rijeka), Osijek Žito, Sisak Janaf, Šibenik i Zadar, u sljedećem sastavu: Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Filip Husnjak, Lovro Gorupić i Niki Horvat. Izborili su ostanak u B finalu ekipnog Prvenstva Hrvatske i iduće godine, zauzevši odlično peto mjesto s 15.452 FINA bodova, što je 600 više nego prošle godine, a u apsolutnoj konkurenciji na ovom su prvenstvu zauzeli 13. mjesto.
Osijek Žito, Sisak Janaf i Plivački klub Olimp – Zabok jedina su tri kluba iz 4. regije Hrvatskog plivačkog saveza koji su nastupili u B finalu, a Olimp je u toj konkurenciji najbolje plasirani klub te regije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba