Radi se o nekretninama koje je Grad dobio temeljem Zakona o nasljeđivanju, nakon smrti građana koji nisu imali nasljednike

NA JAVNOM NATJEČAJU: Grad Lepoglava prodao 11 nekretnina, ukupne površine 3800 četvornih metara

Objavljeno: 29.05.2021. zagorjeinternational

Temeljem raspisanog i provedenog javnog natječaja za prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu, Grad Lepoglava je prodao 11 nekretnina ukupne površine 3800 četvornih metara. Uglavnom je riječ o građevinskom i poljoprivrednom zemljištu koje su otkupili najpovoljniji ponuditelji koji su se javili na navedeni natječaj raspisan krajem travnja ove godine.

– Nekretnine prodane putem navedenog javnog natječaja nekretnine su koje je Grad Lepoglava dobio temeljem postojećeg Zakona o nasljeđivanju, a nakon smrti građana koji nisu imali nasljednike. Ne želeći da te nekretnine stoje neiskorištene i da Gradu stvaraju nepotrebne troškove održavanja, ponudili smo ih na prodaju, tako da su ih mogli otkupiti građani i pravne osobe koji će ih održavati, odnosno koristiti – pojasnili su iz Grada Lepoglave. 

Početne kupoprodajne cijene nekretnina utvrđene su u visini tržišne vrijednosti nekretnina sukladno procjenama ovlaštenog sudskog vještaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba