SPORTSKE IGRE MLADIH: Više od 200 djece u Konjščini uživalo u natjecanju i bodrenju svojih kolega, a najbolji putuju na državnu završnicu Dana sporta

Graničarske ekipe ‘Žestoki’ i ‘Ultra Bekači’ te atletičari Vanesa Holenda, Vid Jurina, Hana Mikulec i Lovro Picek u Splitu će braniti boje Zagorja protiv vršnjaka iz cijele zemlje

Objavljeno: 28.05.2021. zagorjeinternational

Plazma Sportske igre mladih i općina Konjščina ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u četvrtak na stadionu NK Sloga na Zrinskom trgu. Nakon duge pauze u događanjima, Konjščina je ugostila sportsko – edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Uz najmlađe predstavnike općine, zapaljen je plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označen početak Dana sporta, pa je tako više od 200 djece uživalo u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Tako je u graničaru u kategoriji 2010. godišta i mlađih pobijedila ekipa Žestoki, a u kategoriji 2012. godišta i mlađih ‘Ultra Bekači’. U atletici, u kategoriji 2010. godišta i mlađih, kod djevojčica je najbolja bila Vanesa Holenda, a kod dječaka Vid Jurina, dok je u kategoriji 2012. godišta i mlađih, kod djevojčica najbolja bila Hana Mikulec, a kod dječaka Lovro Picek.

Youth Sports Fair Chance

Pobjednici će imat priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske i braniti boje Krapinsko – zagorske županije.

Inače, u sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance, koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

– Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko – edukativna platforma, čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti, kao što su multikulturalizam, tolerancija i uvažavanje različitosti. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Dan sporta organizirat će sportsko – edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske – ističu organizatori.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen, koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event menadžment.

10 sportova

– Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom – zaključuju organizatori. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter