PLANIRATE GODIŠNJI? Evo što s građanima koji trebaju primiti drugu dozu cjepiva, a u to su vrijeme izvan područja svog prebivališta

HZJZ: Cijepljenje moguće i četiri dana prije najranijeg preporučenog termina, ali i u mjestu privremenog boravka

Objavljeno: 24.05.2021. zagorjeinternational

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je koje mogućnosti imaju građani koji u sezoni godišnjih odmora neće biti na području svog prebivališta u vrijeme kada trebaju primiti drugu dozu cjepiva.

Dakle, osobe koje će biti izvan prebivališta u vrijeme kada trebaju primiti drugu dozu,  mogu se cijepiti prije ili poslije godišnjeg odmora kod izabranog liječnika ili u zavodima za javno zdravstvo, dopusti li to preporučeni razmak za cijepljenje između prve i druge doze. Za Pfizerovo cjepivo to je od tri do šest tjedana, za Modernino četiri do šest tjedana, za AstraZenecu od četiri do 12 tjedana, dok se cjepivo Johnson&Johnson primjenjuje samo u jednoj dozi. U slučaju neodgodive potrebe, za sva cjepiva vrijedi da se može cijepiti drugom dozom četiri dana prije najranijeg preporučenog termina.

Također postoji mogućnost da se osobe cijepe u mjestu gdje će boraviti u vrijeme planiranog termina za drugu dozu. 

-Građani se mole da u tom slučaju najave i prethodno dogovore docjepljivanje s liječnicima u mjestu privremenog boravka, odnosno mjerodavnom domu zdravlja, kako bi se mogle planirati i osigurati potrebne dodatne doze – apeliraju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba