Održana je redovna izvještajno - izborna skupština Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica

Po peti puta za predsjednika izabran Stjepan Skuliber

Objavljeno: 22.05.2021. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici u četvrtak je održana redovna izvještajno – izborna skupština Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, prenosi Radio Marija Bistrica. U sklopu VZO-a djeluju četiri društva – Marija Bistrica, Tugonica – Podgrađe, Selnica i Laz, koja broje 442 člana, od čega 134 pripadnika djece i mladeži.
Na skupštini je za predsjednika po peti put izabran Stjepan Skuliber iz DVD-a Tugonica –  Podgrađe, a u predsjedništvo su izabrani i Velimir Babić, Ivan Hajster i Klara Babić iz DVD-a Marija Bistrica, Elvis Lacković kao član DVD-a Tugonica – Podgrađe, zatim Stjepan Joć i Petra Gabud iz DVD-a Laz te Željko Pišćak i Jelena Kamenar, članovi DVD-a Selnica. U zapovjedništvo su izabrani Velimir Babić, Filip Hajster, Ivan Rusan, Josip Bosak, Damir Joć, Ivica Grgić i Mario Totović.
U prošloj je godini zabilježeno 18 vatrogasnih pojedinačnih intervencija, odnosno dva požara kuće, jedan požar na ostalim stambenim objektima, jedan požar na sakralnim objektima, jedan požar postrojenja drvno – prerađivačke industrije, dva požara šikare, pet tehničkih intervencija na kući te dva uklanjanja zapreka na prometnicama. Vatrogasci su sudjelovali u gašenju velikog požara u Svetištu Majke Božje Bistričke. Provedeno je osposobljavanje za vatrogasce prve klase, kojeg je uspješno završilo 17 vatrogasaca i vatrogaskinja, a osposobljavanje za voditelja vatrogasne mladeži završilo je pet članova. Planski je nabavljena oprema u vrijednosti većoj od 44.000 kuna.

Foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba