Krapinsko - zagorska županija nabavila novi porođajni stol za zabočko rodilište

RAJKO FUREŠ: Rođeno je 40 djece više nego u istom razdoblju lani, a nadam se da će i ova nova oprema doprinijeti da u našem rodilištu bude što više veselja

Objavljeno: 21.05.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana donirala je novi porođajni stol vrijedan 136 tisuća kuna.
Voditelj odjela ginekologije i porodništva OB Zabok Rajko Fureš zahvalio je na donaciji, istaknuvši kako će novi porođajni stol pomoći u podizanju kvalitete rada rodilišta, pogotovo nakon što je opet dopušteno prisustvo pratnje na porodu.

– Imamo i lijepe nove podatke koji kažu da je u odnosu na isto razdoblje prošle godine, bilo 40 poroda više. Prošle godine smo imali 57 poroda više nego godinu ranije, a nadam se da će sva ova nastojanja uz pomoć Krapinsko – zagorske županije pridonijeti da u našem rodilištu bude što više veselja. Pozivam sve rodilje koje žele roditi u našem rodilištu, da nam dođu jer ćemo ih s veseljem prihvatiti – poručio je Fureš.
Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina otkrio je da je Županija u proteklih pet godina u OB Zabok investirala preko 40 milijuna kuna.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek podsjetila je da je Krapinsko – zagorska županija prijatelj djece, a rodilište je također prijatelj djece te je u postupku dobivanja statusa prijatelja majki i djece.

– Županija kroz proteklih nekoliko godina, osim u medicinsko opremanje svih naših zdravstvenih ustanova, s posebnom pažnjom ulaže u opremanje rodilišta i našu ginekologiju ovdje u Općoj bolnici Zabok. Radi se o opremi koja zasigurno podiže kvalitetu boravka naših rodilja i djece. Rodilište smo u posljednjih nekoliko godina opremili rekvizitima koji olakšavaju porod, ginekološkim stolovima za osobe s invaliditetom, CTG uređajima, bežičnim CTG uređajima. Jako nam je važno da su mame zadovoljne, da preporučuju i drugim mamama boravak u našem rodilištu i jako nas raduje kada nam dolaze i mame iz drugih županija – zaključila je Petek. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba