SADA JE I SLUŽBENO: Međimurski župan Matija Posavec ostvario najbolji rezultat u RH - osvojio 65 posto glasova na izborima za župana i 59 posto za Županijsku skupštinu

“Na rezultate izbora gledam sa strahopoštovanjem. Sa svojim suradnicima mogu garantirati da ćemo se dokazivati, stvarati rezultate, raditi i razvijati naše Međimurje”

Objavljeno: 21.05.2021. zagorjeinternational

Predsjednik međimurskog Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek u Maloj vijećnici Međimurske županije predao je službene rezultate izbora 2021. godine te čestitao novom / starom županu Matiji Posavcu i njegovom zamjeniku Josipu Grivcu.
Rekao je kako na objavljene rezultate lokalnih izbora za župana i za članove Županijske skupštine nije bilo nikakvih prigovora te su rezultati postali konačni.
– Čestitam u svoje osobno ime i u ime cijelog Županijskog izbornog povjerenstva na ostvarenim rezultatima koji su najbolji u Hrvatskoj – rekao je Sambolek.
Podsjetimo, međimurski župan Matija Posavec na lokalnim izborima dobio je najveću podršku građana kao kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu u Hrvatskoj. Postotak potpore od 65 posto na izborima za župana i 59 posto za Županijsku skupštinu ujedno je i najbolji rezultat ikada na izborima u Međimurju.
– Na rezultate izbora gledam sa strahopoštovanjem. S jedne strane mi je izuzetno drago što su građani prepoznali i honorirali dosadašnji rad, trud, energiju i iskrenost u svih ovih osam godina, i hvala im na tome. S druge strane, svjestan sam da ovakva potpora obavezuje na još veći rad, trud i predanost poslu. Zajedno sa svojim suradnicima mogu garantirati da ćemo se dokazivati, stvarati rezultate, raditi i razvijati naše Međimurje. Pred nama su veliki izazovi koje ćemo savladavati odgovornim, predanim, transparentnim i poštenim radom – naglasio je Posavec.

Prve tri liste

Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je kako je u izboru za župana Međimurske županije kandidat Matija Posavec osvojio 27.866 glasova ili 64,61 posto, kandidat Goran Gotal 6778 glasova ili 15,71 posto, kandidat Mario Medved 6183 glasa ili 14,33 posto te kandidat Dejan Levačić 1307 glasova ili 3,03 posto.
Konačni rezultati izbora članova Županijske skupštine Međimurske županije utvrdili su kako je kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Matijom Posavcem osvojila 24.550 glasova ili 58,72 posto, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Marijem Medvedom 8262 glasa ili 19,76 posto, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Darkom Horvatom 6422 glasa ili 15,36 posto, kandidacijska lista predvođena nositeljem liste Dejanom Levačićem 1404 glasa ili 3,35 posto te kandidacijska lista predvođena nositeljicom liste Gordanom Vuković 1167 glasova ili 2,79 posto.
Na osnovi toga, u Skupštinu Međimurske županije ulaze prve tri liste s osvojenim najvećim brojem glasova i to Nezavisna lista Matije Posavca i partnera s 23 vijećnika, lista SDP-a i partnera s osam vijećnika i lista HDZ-a sa šest vijećnika.

Prije četiri godine

Uspoređujući s rezultatima od prije četiri godine, osvojena su 2604 glasa više u podršci za župana, dok je oko 9000 glasova više osvojila lista za Županijsku skupštinu. Matija Posavec je osvojio najveći broj glasova u svih 25 općina i gradova u Međimurju –  u 19 gradova i općina više od 65 posto, a u 11 općina i gradova podrška županu Posavcu iznosila je više od 70 posto.
– Drago mi je da je najbolji rezultat ostvaren i u Čakovcu, gradu koji je sjedište županije. Lista za Gradsko vijeće osvojila je čak 39 posto glasova, a kandidatkinja Ljerka Cividini borit će se u drugom krugu izbora, koji će se održati 30. svibnja – zaključio je Matija Posavec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba