GDCK i SŠ Pregrada obilježili Tjedan Crvenog križa

Budući medicinari organizirali zanimljive prezentacije za sve generacije – od djece iz vrtića do sudionika projekta “Veselo, veselo seniori”

Objavljeno: 21.05.2021. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, obilježavajući Tjedan Crvenog križa, organiziralo je aktivnosti na otvorenom prostoru ispred Srednje škole Pregrada.
Učenici medicinskog smjera tako su sa svojim mentorima, koji su članovi zdravstvenog aktiva SŠ Pregrada, osmislili i pripremili prikaz brojnih aktivnosti koje provodi Crveni križ u suradnji sa školama, kao što su, primjerice, darivanje krvi, pružanje prve pomoći, briga o zaštiti zdravlja i prevenciji bolesti.
Jednako tako, srednjoškolci su kroz prezentacije i praktične vježbe, obilježili i Dan sestrinstva, a prezentaciju aktivnosti, uz poštivanje epidemioloških mjera, pratili su i polaznici Dječjeg vrtića “Naša radost“ Pregrada, članovi podmlatka Crvenog križa iz Osnovne škole Janka Leskovara te sudionici projekta “Veselo, veselo seniori“, za koje je organiziran i posjet Eko izložbi na otvorenom ispred Dječjeg vrtića “Naša radost“ Pregrada.
Izložba je imala humanitarni karakter jer su zaposlenici vrtića, djeca i njihovi roditelji prikupili razne tkanine, od kojih su sašili vrećice, a koje su se mogle uzeti uz dobrovoljni prilog. Od prikupljenih sredstava, kupit će se cvijeće i sadnice kojima će “mali volonteri“ urediti okućnice starijim osobama koje žive same, a dnevnu su aktivnost sudionici projekta završili šetnjom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba