NAPETA POLITIČKA UTRKA ZA BEDEKOVČINU: Željko Odak u drugom će se krugu boriti protiv aktualnog načelnika Darka Bana (SDP), a HDZ-ovoj velikoj koaliciji sada su se pridružili i ZDS, HSS i nezavisni

“Preko 70 posto birača glasalo je za promjene. Sad je bitno pobijediti u drugom krugu. Odazovite se na izbore!”

Objavljeno: 19.05.2021. zagorjeinternational

Tijesna borba vodit će se u drugom krugu izbora za načelnika Bedekovčine, sudeći po rezultatima nedjeljnog prvog kruga, u kojem je aktualni načelnik Darko Ban, kandidat koalicije SDP – HSU, osvojio 34,36 posto glasova, a njegov protukandidat u drugom krugu, Željko Odak, kandidat koalicije HDZ – HNS – Reformisti – HSLS – SU, 32,84 posto. U Općinskom vijeću, koalicija SDP – HSU imat će pet vijećnika, HDZ – HNS – Reformisti – HSLS – SU četiri, lista kandidata grupe birača Marka Ocvireka tri vijećnika i Zagorska demokratska stranka jednog vijećnika.
Rezultate izbore komentirali su jutros u Bedekovčini članovi Hrvatske demokratske zajednice. Kandidat za načelnika Željko Odak zahvalio je svima koji su izašli na birališta.

Bolji uvjeti

– Čestitam na rezultatima izbora svim svojim protukandidatima, naročito onima koji su se zalagali za promjene, gospodin Marko Ocvirek, gospođa Brigita Rogan i gospodin Janko Buzjak, kao i onima koji žele zadržati vlast. Rezultati izbora nedvojbeno ukazuju na to da su se građani Bedekovčine odlučili na promjene, naime, preko 70 posto birača glasalo je za opcije koje traže promjene. Sadašnji načelnik nema ni većinu u Općinskom vijeću. To je odličan rezultat za nas, međutim, nije vrijeme za slavlje. Ne može se slaviti dok naši građani još nemaju osnovne uvjete za život, kao što su asfaltirane ceste, javna rasvjeta, posao, egzistencija i ostalo. Sad je bitno pobijediti u drugom krugu, kako bismo u našoj općini nakon 20 godina ubrzali promjene, potaknuli proizvodnju, privredu i osigurali našim građanima bolje uvjete života. Pozivam ih da se 30. svibnja ponovno odazovu na izbore i da glasaju za promjene i kandidata pod brojem dva – poručio je Odak.

Na press konferenciji je bio i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.

Želio bih prije svega zahvaliti medijima koji su pozorno pratili što se dešava na području Bedekovčine, prenosili sve informacije do naših građana, a posebice do onih birača koji su zainteresirani za promjene u Bedekovčini. Također, želio bih čestitati svima koji su se u ovom izbornom procesu kandidirali i koji su dobili povjerenje birača, kako bi obnašali izvršne ili predstavničke dužnosti u tijelima za koja su se kandidirali. Ovdje u Bedekovčini mi smo izašli na izbore s velikom koalicijom, uz HDZ tu su i HNS, NS Reformisti, Stranka umirovljenika i HSLS. Rezultat koji smo ostvarili je vrlo zadovoljavajući i na tragu toga idemo u drugi krug s našim kandidatom za načelnika Željkom Odakom. Želio bih posebnu pozornost skrenuti na činjenicu da smo izašli s programom koji je ostvariv i za kojeg smo osigurali podršku svih struktura vlasti i ministarstava. Također, želio bih zahvaliti svima koji su jasno rekli ‘ne’ dosadašnjoj politici i načinu vođenja Bedekovčine, a to je više od dvije trećine birača koji su izašli na izbore. Upravo su zbog toga nama i našem kandidatu u proteklim danima pristupili i kolege iz ZDS-a i HSS-a te nas isto tako podržavaju i nezavisne liste, tako da s velikom i stabilnom većinom u Općinskom vijeću koju ćemo formirati, idemo odgovorno voditi našu općinu i graditi Bedekovčinu za nove generacije – kazao je Tušek.

Pošteno i transparentno

Podršku Odaku u drugom izboru dala je i kandidatkinja za načelnicu Brigita Rogan iz Zagorske demokratske stranke, koja je u prvom krugu osvojila 5,56 posto glasova.

– Pozivam birače da izađu na izbore u drugom krugu i podrže kandidata Hrvatske demokratske zajednice Željka Odaka jer nije važno gdje je čovjek rođen, odakle je došao, važno je da radi pošteno i transparentno. Do sada smo dali šansu jednome od nas, koji živi tu među nama, pokazao je što je znao, a nije znao ništa i nije napravio ništa. Bedekovčina je dužna 13 milijuna kuna, Bedekovčina nema napretka i ako želite njezin napredak, ako želite promjene, a pokazali ste to na izborima, pozivam vas da izađete na izbore i glasujete za Željka Odaka – istaknula je Rogan. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba