Galerija grada Krapine ovog petka organizira jedinstveno kulturno događanje - na otvorenom i uz pridržavanje svih mjera

Otvorit će se jubilarna 50. izložba nakita, “objekata”, predmeta i slika zlatarskog majstora Stjepana Balje, a onda će uslijediti koncert evergreena mladih glazbenika

Objavljeno: 19.05.2021. zagorjeinternational

U Galeriji grada Krapine ovih se dana priprema 50. samostalna izložba nakita, “objekata”, ukrasnih predmeta kućnog interijera i slika sakralnih motiva zlatarskog majstora Stjepana Balje iz Zaprešića.
Otvorenje izložbe, u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama, održat će se u petak s početkom u 19 sati u dvorištu Galerije, a moći će se pratiti i uživo putem YouTube kanala i mrežne stranice Pučkog otvorenog učilišta Krapina.
Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Krapina, a moći će se razgledati do 16. lipnja.

Patiniranje srebra

Nakon otvorenja izložbe, u 19.30 sati, u dvorištu Galerije održat će se koncert evergreena. Karlo Kukovačec, Tomislav Presečki i Mario Pavlić izvest će neke od najvećih domaćih i stranih hitova poput “Samo jednom se ljubi“, “Prolazi sve“, “Milioner“,“My way“, “Save the last dance for me“ i mnogih drugih.
Na ovoj jubilarnoj izložbi, autor se predstavlja s unikatnim nakitom u zlatu, srebru, bakru, mjedi, prirodnim tvorbama i staklu. Predmeti su oblikovani u kombinacijama različitih tehnika, a najimpresivniji dojam ostavlja upravo tehnika gužvanja i patiniranja srebra – jedinstveno autorsko umijeće i potpis.

Najnoviji segment

Na izložbi se po prvi puta predstavlja i najnoviji segment iz majstorova opusa – “Objekti”. Ime im je dodijelio sam autor, a radi se o predmetima od bakra ili mjedi s apliciranim elementima iz prirode, poput mahovine, lišaja, gljiva, gube, kukca kornjaša, drvene grančice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba