Otvorenjem izložbe u Zlataru, obilježena 30. obljetnica osnutka "Tigrova"

“Svoje mlade živote položilo je 30 tigrova iz Krapinsko – zagorske županije, a prvi je bio Željko Pavić”

Objavljeno: 17.05.2021. zagorjeinternational

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi“ Krapinsko – zagorske županije svoju 30. obljetnicu osnutka, osim nogometnim susretom u Velikom Trgovišću, obilježila je i izložbom u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru koju je u subotu otvorio general zbora Josip Lucić, prvi zapovjednik “Tigrova“.
Izložba odabranih slika nazvana “Osvrt“, koja je ujedno spomen na prvog poginulog branitelja iz KZŽ, Tigra Željka Pavića Kalca, može se razgledati subotom i nedjeljom, od 9 do 11 sati, sve do 7. lipnja.
Svečanosti otvorenja izložbe prisustvovali su izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, Dinko Tandara, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek te brojni članovi Družbe “Braća hrvatskog zmaja“ koja je, uz  Udrugu likovnih umjetnika “Zlatarska paleta”, suorganizator izložbe.
– Kroz “Tigrove” je prošlo 11.000 branitelja, a njih 367 izgubilo je život. Četvorica se vode kao nestali, a više od 1800 bilo je ranjeno. Od toga 400 branitelja, uglavnom dragovoljaca iz Krapinsko – zagorske županije, a moram naglasiti kako je i sedma gardijska brigada “Pume“ nastala od pete bojne “Tigrova” – Vinica. Svoj mladi život položilo je 30 tigrova iz Krapinsko – zagorske županije, a prvi je bio Željko Pavić – podsjetio je umirovljeni bojnik  Željko Herceg.
Molitvu je predvodio fra Tomislav Glavnik, gvardijan samostana Svetoga Duha iz Zagreba, Zmaj Svetoduški, a Mirjana Drempetić Hanžić govorila je o izloženim slikama i skulpturama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba