NOVI/STARI ŽUPAN PO TREĆI PUT U PRVOM KRUGU: Donosimo reakcije četvorice kandidata za krapinsko – zagorskog župana nakon 99,65 posto obrađenih biračkih mjesta

KOLAR: Između rada i obećanja je velika razlika i to se vidi na rezultatima

Objavljeno: 16.05.2021. Alen Brodar

Nakon 99,65 posto obrađenih biračkih mjesta u Krapinsko – zagorskoj županiji, sigurno je da drugog kruga za izbor župana neće biti – po treći put u prvom krugu Zagorke i Zagorci za čelnog čovjeka svoje županije izabrali su Klanjčana Željka Kolara (SDP), koji je dobio više od 30.000 glasova, odnosno 56,61 posto. Ernest Svažić, kandidat HDZ-a, A-HSS-a, HSLS-a, SU-a i ZDS-a osvojio je 22,89 posto glasova (više od 12.000), treći je Davor Dretar iz Domovinskog pokreta (9,36 posto), dok je najmanje glasova dobio Anđelko Ferek – Jambrek (HNS, Reformisti, HSS braće Radić), 8,14 posto.

Program za budućnost

– Prije svega, zahvala svima koji su izašli na izbore, a pogotovo onima koji su prepoznali naš rad u proteklih osam godina i dali nam povjerenje i glasove, kako za župana, tako i za
Županijsku skupštinu. Velika je to čast, po treći puta tako uvjerljivo pobijediti u prvom krugu, još jednom moram zahvaliti Zagorkama i Zagorcima što su nam dali šansu da naš program za budućnost i naš razvojni sporazum za sjeverozapad Hrvatske realiziramo u narednom mandatu.

Upitali smo novog/starog župana da prokomentira kampanju, sada kada je gotova, na što je rekao da je bila čudna, prije svega zbog korone i epidemioloških mjera.

– Ipak, mi smo se uspjeli prilagoditi. S druge strane, čudi me koliko je s druge strane bilo nerealnih obećanja i zapravo neznanja, pogotovo ako se zna da su neki protukandidati već obnašali neke dužnosti. No, bitno je reći da je između rada i obećanja velika razlika, i to se na kraju krajeva vidi i na rezultatu – zaključio je Kolar.

HDZ-ov kandidat za župana Ernest Svažić čestitao je Željku Kolaru na pobjedi, kao i svim kandidatima i kandidatkinjama za načelnike i gradonačelnike u Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Tu moram priznati da je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila izvrstan rezultat u mnogim jedinicama lokalne samouprave. Gradonačelnik Krapine ostvario je fantastičan rezultat, drago mi je da se i u Zaboku ide u drugi krug, a očekujemo pobjedu u još nekim gradovima i općinama u drugom krugu. Osim Krapine, pobjedu HDZ odnosi još u Jesenju, gdje je ostvaren izvrstan rezultat, zatim Budinšćini, Desiniću, odličan rezultat je postignut i u Mariji Bistrici, kao i u Đurmancu, u Mihovljanu gdje nije bilo protukandidata. Očekujemo odlične rezultate i u drugom krugu – kazao je Svažić, na kojeg se nadovezala i kandidatkinja za njegovu zamjenicu, Ana Kruhak:

– Izuzetno mi je drago i još jednom zahvaljujem Hrvatskoj demokratskoj zajednici na povjerenju i ukazanoj časti što sam bila na izborima zajedno s gospodinom Ernestom Svažićem. Prošli smo Zagorje uzduž i poprijeko, vodili smo jednu lijepu politiku i to su građani prepoznali, stoga se zahvaljujem na svakom glasu i druženju u skladu s epidemiološkim mjerama. Idemo dalje – zaključila je Kruhak.

Županijska skupština

Davor Dretar rekao nam je da je zadovoljan, jer se stvorila dobra podloga da se dalje kvalitetno radi.

– Pa prema ovim rezultatima imamo pet gradskih vijećnika, odnosno tri županijska, to je stvarno solidan rezultat, kazao nam je Dretar.

Anđelko Ferek – Jambrek kazao je da mogu biti djelomično zadovoljni, budući da su postigli polovičan rezultat. – Ušli smo s dva vijećnika u Županijsku skupštinu i to je dobro, a za župana nažalost nismo uspjeli. Sve govori činjenica da je kandidat koji uopće nije prijavljen u Krapinsko – zagorskoj županiji i trebao je biti kandidat za načelnika Bednje, dobio više glasova. Znači da je teško bilo što bilo prognozirati, ljudi su očito glasali iz nekog protesta . zaključio je Ferek Jambrek.

Inače, za Županijsku skupštinu, koalicija SDP-a, HSS-a i HSU-a dobila je 46,51 posto glasova, druga je lista HDZ-a i koalicijskih partnera s 26,51 posto, na trećem je mjestu lista Domovinskog pokreta sa 7,84 posto glasova, peti je HNS sa partnerima, koji su osvojili 6,53 posto, a prag je prošla i Kandidacijska lista grupe birača koju predvodi Viktor Šimunić sa 5,76 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba