PREMIJER U VELIKOM TRGOVIŠĆU: Povodom 99. obljetnice rođenja Franje Tuđmana, kraj njegove rodne kuće vijence je položilo izaslanstvo HDZ-a, predvođeno Andrejem Plenkovićem

“HDZ i 32 godine nakon osnivanja, svoj program temelji na postulatima koji je zacrtao Tuđman, a to je iznad svega interes hrvatskog naroda u domovini i svijetu”

Objavljeno: 14.05.2021. Valentina Cigula

Povodom 99. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice Franje Tuđmana, kraj njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću vijence je položilo izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom stranke i predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem.

Predvodio put

– Danas smo ovdje u ime Hrvatske demokratske zajednice, vodstva naših kolega u Krapinsko – zagorskoj županiji, naših utemeljitelja, kolega iz zagrebačkog HDZ-a, došli odati počast doktoru Franji Tuđmanu, da na njegov 99. rođendan još jednom evociramo dijela velikog hrvatskog državnika, čovjeka koji je predvodio put Hrvatske prema samostalnosti i neovisnosti, zajedno s hrvatskim narodom i braniteljima, obrane u Domovinskom ratu, međunarodnog priznanja, izgradnje hrvatske demokracije, slobode i institucija. Hrvatska demokratska zajednica sada, i 32 godine nakon osnivanja, svoju političku platformu i program i dalje temelji na postulatima koji je on tada zacrtao, a to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo i iznad svega interes hrvatskog naroda u domovini i diljem svijeta. S te strane, drago nam je da možemo u četvrtom desetljeću hrvatske demokracije, i dalje ići onim putem i onim temeljnim načelima koje je on postavio za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Stoga mu i ove godine, kada po prvi puta, nažalost, bez našeg prijatelja i kolege, saborskog zastupnika, profesora Miroslava Tuđmana, odajemo počast na njegov 99. rođendan, a naši utemeljitelji najavljuju veliki skup za iduću godinu, povodom 100. obljetnice njegova rođenja – istaknuo je premijer Plenković.

Saborski zastupnik Žarko Tušek rekao je da im je zadovoljstvo i čast, ali i obaveza, biti u Velikom Trgovišću na tako važne obljetnice.

Veličina čovjeka

– Velika je to stvar da je vodstvo Hrvatske demokratske zajednice, na čelu s predsjednikom, glavnim tajnikom i zamjenikom predsjednika te dijelom Vlade Hrvatske, danas ovdje. Drago mi je što su s nama bili i naši stranački kolege iz Gradske organizacije HDZ-a Zagreba, gospodin Herman kao predsjednik organizacije, gospodin Filipović kao kandidat, za kojeg sam uvjeren da će u drugom krugu pobijediti na izborima za gradonačelnika grada Zagreba. U ovakvim trenucima, svi zajedno zastanemo nad veličinom čovjeka, njegove emocije prema Hrvatskoj i svega ono što je napravio za stvaranje moderne hrvatske države. To govori o snazi velikih, a doktor Tuđman je bio najveći sin Hrvatskog zagorja i hrvatskog naroda u proteklom stoljeću. Hvala mu i slava, ne samo njemu, već svim hrvatskim braniteljima koji su pod njegovim vodstvom odlučili dati najviše što čovjek može dati – zdravlje i život za hrvatsku domovinu – poručio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba