PROŠLOG VIKENDA PET PROMETNIH NESREĆA U ZAGORJU: U Bedekovčini je uzrokovao vozač s 1,86 promila alkohola, jedna je osoba ozlijeđena

REZULTATI VIKEND AKCIJE: 12 alkoholiziranih vozača na zagorskim prometnicama, rekorder “napuhao” 2,26

Objavljeno: 10.05.2021. JJ

Na području Krapinsko – zagorske županije proteklog su vikenda policijski službenici PU krapinsko – zagorske evidentirali  jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te dva kaznena djela krađe. Obavili su očevid kod pet prometnih nesreća.
Dvije prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, a dogodile su se u Gornjoj Stubici, zbog nepropisne vožnje unatrag, i Stipernici, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika.
U Bedekovčini je do prometne nesreće došlo zbog neprilagođene brzine, a u njoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,86 promila alkohola u organizmu.
Prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene i prevezene na liječenje u OB Zabok, dogodile su se u Vižovlju i Peršavesu, o kojima smo prethodno već izvještavali.
Tijekom vikenda je proveden i pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice prekršaja vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Utvrđeno je 107 prometnih prekršaja od čega: 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 59 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 16 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Oroslavju, 117 kilometara na sat, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2,26 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba