Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić obišli su lokacije na području grada gdje su u tijeku županijske investicije

Rekonstruira se igralište kod osnovne škole, sanira klizište u Vukšincu, a Donjoj Stubici će niknuti i prvi bike park s pump track stazom

Objavljeno: 10.05.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u ponedjeljak je u društvu donjostubičkog gradonačelnika Nikole Gospočića obišao lokacije na području grada gdje su u tijeku županijske investicije.  
Trenutno se rekonstruira vanjsko sportsko igralište kod Osnovne škole. Radi se o investiciji vrijednoj 300 tisuća kuna, od čega Županija, kao osnivač škole, financira radove s 250.000 kuna, a ostatak pokriva Grad.
– Županija je u proteklom razdoblju obnovila 13 školskih vanjskih igrališta ukupne vrijednosti 1,43 milijuna kn. Za ove godinu u planu je urediti još pet takvih igrališta, vrijednih 880.000 kuna, a do kraja 2022. godine plan je obnoviti sva igrališta kod područnih i osnovnih škola – rekao je župan Kolar, dok je gradonačelnik Gospočić dodao da će to biti centar za sve rekreativce koji žele vikendom zaigrati hakl na otvorenom.

Prijava na natječaj

Na terenu u Kolodvorskoj ulici niknut će pak prvi bike park s pump track stazom na području Krapinsko – zagorske županije. Županija je ovaj projekt, prijavljen na natječaj Ministarstva sporta i turizma, dobila 235.000 kuna bespovratnih sredstava te sama osigurala dodatnih 91.000 kuna.
– Pump track ili staza za biciklistike je asfaltirana vijugava staza gdje i biciklisti koji se bave nekim ekstremom, mogu vježbati, ali i djeca koja su tek krenula u prve biciklističke korake mogu bez problema uživati u vijugavim stazama i miru ovog parka – pojasnio je Gospočić.
Grad Donja Stubica je na korištenje za ovaj projekt dao zemljište.
– Važno nam je da djeca budu aktivna, da imamo vanjske uređene prostore gdje se oni mogu okupljati i u sigurnosti se na uređenim prostorima baviti sportom. Uvjeren sam da ćemo ovaj projekt realizirati do jeseni – poručio je župan Kolar.

Još dva klizišta

Župan i gradonačelnik su obišli i 560.000 kuna vrijedne radove na sanaciji klizišta na Županijskoj cesti 2200 u Vukšincu, koje financira Županijska uprava za ceste KZŽ.
Ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec otkrio je da je napravljena armirano – betonska konstrukcija zbog nestabilnog tla, a slijedi rekonstrukcija ceste. Radovi bi trebali završiti za mjesec dana.
U protekle četiri godine za saniranje klizišta na području Donje Stubice izdvojeno je milijun kuna, a trenutno je u pripremi  tehnička dokumentacija za još dva klizišta.
– Na području Donje i Gornje Stubice, Stubičkih Toplica i Oroslavja u redovno održavanje tijekom protekle četiri godine uložili smo 10,5 milijuna kuna, a za sanaciju klizišta 2,5 milijuna kuna i skoro 10 milijuna kuna u revitalizaciju prometnica, izgradnju odvodnje i nogostupa – rekao je župan Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba