STUBIČKE TOPLICE I JESENJE "SRCEM ZA ZAGORJE"

Zagorje se mora, poput Istre, znati zauzeti za sebe

Objavljeno: 09.05.2021. zagorjeinternational

Odlučni smo u namjeri da ljudima ukažemo na nužnost jačanja lokalne inicijative koja će štititi našu županiju u političkom smislu i zalagati se za naše lokalne interese. Hrvatsko zagorje mora biti više kao Istra i mora se znati zauzeti za svoje interese na nacionalnoj političkoj sceni i pred utjecajem velikih političkih stranaka

Uoči lokalnih izbora popričali smo s Josipom Beljakom, načelnikom Stubičkih Toplica i Andrijom Ranogajcem, načelnikom Jesenja. Postavili smo im 3 pitanja za 3 odgovora za listu broj 3 za Županijsku skupštinu KZŽ. Iako su naglasili da su zbog kampanje u gužvi i da imaju samo 3 minute za odgovore, mišljenja su da im odgovori zaslužuju… ipak čistu peticu.

Kada je riječ o općinama kojima ste na čelu, kako biste se ukratko osvrnuli na protekli mandat?

RANOGAJEC: Povjerenje koje su mi prije četiri godine iskazali moji mještani na izborima u našem Jesenju zastupao sam predano i odgovorno u svakom danu svojeg vjernog služenja njima i javnom interesu. I sada, nakon četiri godine, čista obraza se osvrćem pokazujući s ponosom što smo sve uspjeli ostvariti poštenim i odgovornim pristupom prema interesima naših mještana i prema javnom novcu. Takav odnos nam sada pri kraju prvoga mandata daje za pravo da dignute glave gledamo prema suncu jer smo stvorili stabilne temelje prema boljoj i svjetlijoj budućnosti.

BELJAK: Četiri godine proletjele su začas. Odrađeno je dosta toga, možda se moglo i više, no s obzirom na okolnosti, a tu prvenstveno mislim na drastičan pad prihoda zbog niza izmjena Zakona o financiranju općina i gradova, naša općina u proteklih pet godina dobiva u prosjeku tri milijuna kuna godišnje manje nego prije tog razdoblja. Unatoč tome završili smo sve projekte koji su tada bili započeti, realizirali one koji su bili spremni, neke odgodili za neka druga vremena, osmislili i završili nove. Trenutno imamo spremne projekte vrijedne više od 50 milijuna kuna.

Koja ideja vas vodi na listu ‘Srcem za Zagorje’ za Županijsku skupštinu?

RANOGAJEC: Vjerujem da uz podršku svih žitelja županije, zajednički možemo mudro i s puno energije i zajedničke volje nastaviti graditi bolji život mojeg Jesenja, ali i cijele Krapinsko – zagorske županije i svih nas koji u njoj živimo! Naša lista za Županijsku skupštinu ima viziju izgradnje uspješnog Hrvatskog zagorja u kojemu se cijeni rad i odgovornost, u kojemu se vodi briga o svakom čovjeku, a koje je usmjereno prema budućnosti. Zato i kažemo – SRCEM ZA ZAGORJE!

BELJAK: Odlučni smo u namjeri da ljudima ukažemo na nužnost jačanja lokalne inicijative koja će štititi našu županiju u političkom smislu i zalagati se za naše lokalne interese. Hrvatsko zagorje mora biti više kao Istra i mora se znati zauzeti za svoje interese na nacionalnoj političkoj sceni i pred utjecajem velikih političkih stranaka. Ne obećajemo bajke, već realne stvari potkrijepljene informacijama na koji način se mogu i ostvariti. Jedino što možemo obećati da se nećemo baviti lažima, lažnim profilima, anonimnim pismima, prijavama i prijetnjama kao što to čine neki kandidati, čast izuzecima.

Zašto vam je cilj Županijska skupština KZŽ?

RANOGAJEC: Radom u Županijskoj skupštini želimo osigurati da se iskoriste svi potencijali koji nam stoje na raspolaganju kako bi Krapinsko – zagorska županija bila ugodnije mjesto za život svim Zagorkama i Zagorcima. Konkretnije, vrijeme je da Hrvatsko-zagorje na karti Hrvatske u političkom kontekstu bude prepoznato poput jake Dalmacije, Projekta Slavonija ili možda je najbolji primjer Istre.

BELJAK: Štiteći svoje lokalne interese, lokalnim političkim opcijama, više puta se već u povijesti pokazalo kako je to najbolji put do prosperiteta određene sredine. Ovdje se ne postavlja pitanje kako, već kada će lokalno dominantna politička opcija postati ona koja štiti prvenstveno lokalne interese, a uz pravu podršku birača, to se može dogoditi već i na predstojećim izborima 16. svibnja 2021. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba