Mladi Amerikanci imaju novi opasan trend: Jedu sirovo pokvareno meso tvrdeći da je opijat koji ih opušta, a liječnici upozoravaju na pojavu ozbiljnih zdravstvenih problema

“Prijatelj me nagovorio da probam i osjećao sam se baš dobro – iznenadio sam se, iako vjerojatno svi misle da sam lud“

Objavljeno: 09.05.2021. zagorjeinternational

Mladi Amerikanci pokrenuli su trend konzumiranja sirovog mesa ostavljenog nekoliko tjedana ili čak mjeseci u staklenci do pojave plijesni i promjene boje u sivo-smeđu, piše 24 sata.

Tvrde da je to opijat koji ih opušta i čini veselima te da on ima bolji učinak od ostalih koje su isprobali. S druge strane, liječnici upozoravaju na opasnost konzumiranja pokvarenog sirovog mesa. Ističu kako se mogu pojaviti opasne crijevne viroze, povraćanje, proljev, dehidracija, ali i zaraza raznim bakterijama koje se inače termičkom obradom mesa, uništavaju.

Unatoč upozorenjima liječnika, mladi ne odustaju, navodeći u svojim objavama na društvenoj mreži Twitter, kako im nije bilo loše nakon konzumacije te da je sirovo meso najbolji lijek za depresiju.

-Prijatelj me nagovorio da probam pojesti pokvareno sirovo meso i osjećao sam se baš dobro. Iznenadio sam se, iako vjerojatno svi misle da sam lud – napisao je jedan korisnik Twittera, a drugi je rekao kako je istog trenutka nakon konzumacije ‘high’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba