Izgubila bitku protiv tumora na mozgu s kojim se godinama borila

HRVATSKA ĆE JE PAMTITI PO VJEČITOM OSMJEHU: Preminula hrabra i borbena Ena Šarac (26)

Objavljeno: 08.05.2021. zagorjeinternational

Bitku protiv opake bolesti, nažalost izgubila je još jedna hrabra i borbena mlada djevojka – preminula je 26-godišnja Ena Šarac, piše 24 sata.

Osječanka je prošlog utorka podvrgnuta operaciji glave u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica. Operacija je trajala 13 sati, a u KBC Sestara milosrdnica je hitno upućena prije desetak dana kada joj je iz šava na glavi kojeg je imala od posljednje operacije, počela curiti tekućina. Ustanovljeno je putem brisa da je dobila bolničku bakteriju MRSA zbog koje je bilo potrebno hitno podvrgnuti je novom operativnom zahvatu.

Hrvatska je Enu upoznala kao djevojčicu u 2. razredu osnovne škole koja je saznala da boluje od tumora na mozgu. Cijelo to vrijeme, nije se predavala unatoč brojnim zdravstvenim problemima koji su je godinama pratili. Preživjela je pet sepsi, pet kirurških otvaranja glave, tumor na kralježnici, operaciju noge, dijagnosticiran joj je dijabetes,  akutnu mijeloičnu leukemiju, probleme s bubrezima, mokrenjem, nuspojavama lijekova i terapija kojima je bila izložena, a godinu i pol je bila u invalidskim kolicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba