Župan Kolar i pregradski gradonačelnik Vešligaj obišli su Područnu školu Gorjakovo, koja bi ovog ljeta trebala biti energetski obnovljena

“Škola će uskoro dobiti novo krovište, stolariju i unutarnje uređenje – vjerujem da će početkom nove školske godine djeca krenuti u novouređenu školu”

Objavljeno: 06.05.2021. zagorjeinternational

Područnu školu Gorjakovo i novouređeno igralište u četvrtak je obišao krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u društvu gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja, ravnateljice Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada Zdravke Žiger i predsjednice Mjesnog odbora Gorjakovo Davorke Filipčić. Kolar je najavio da bi u ljeto trebala početi energetska obnova školske zgrade.

60 dana

– Škola u Gorjakovu će uskoro dobiti novo krovište, stolariju i unutarnje uređenje. Dokumentaciju imamo pripremljenu, vrijednost obnove je oko 550 eura po kvadratu, škola ima 87 kvadrata i procjena je da bi se u 60 dana to moglo napraviti. Vjerujem da će početkom nove školske godine djeca useliti u novouređenu školu te da se na jesen vidimo na otvorenju obnovljene škole – kazao je Kolar, dodavši kako je u protekle četiri godine u školski sustav na području Pregrade uloženo devet milijuna kuna.
Ravnateljica OŠ Zdravka Žiger rekla je kako Krapinsko – zagorska županija redovito ulaže sredstva, kako u matičnu školu u Pregradi, tako i u pet područnih škola.

– Kod Područne škole Benkovo obnovljeno je igralište, u područnim školama Kostel i Sopot promijenjena je stolarija, a u Stipernici je prije šest godina izgrađena nova škola. Veselimo se što će ove godine krenuti i obnova Područne škole Gorjakovo – istaknula je Žiger.

Zamjena parketa

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj također je zahvalio na dosadašnjoj pomoći Županije u obnovi škola.

– Drago mi je da smo se i kao Grad mogli uključiti u ove projekte. Uredili smo igrališta na području više mjesnih odbora, redovito potpomažemo osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje i kroz stipendiranje učenika i studenata, ali i kroz financijsku potporu, recimo za zamjenu parketa u OŠ Janka Leskovara – rekao je Vešligaj.

Filipčić je istaknula kako su krajem prošle godine krenuli s rekonstrukcijom igrališta te su, uz inicijativu Grada i samih mještana, izgradili i nadstrešnicu.

– Posebno moram istaknuti da su se sami mještani intenzivno uključili te da su zapravo zajedničkim snagama izgradili nešto za boljitak i napredak zajednice – rekla je Filipčić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba