KAMPANJA I SLUŽBENO MOŽE POČETI

U utrci za zagorskog župana četiri imena, preko sto kandidata bori se za (grado)načelnike, a troje ih je već osiguralo pobjedu

Objavljeno: 30.04.2021. JJ

Četvorica kandidata borit će se za krapinsko – zagorskog župana – aktualni župan Željko Kolar koji je u utrci za treći mandat, a kandidirao se ispred koalicije SDP, HSS i HSU. Kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Jasna Petek.
Ernest Svažić kandidat je za župana ispred koalicije HDZ, A–HSS, HSLS, Stranka umirovljenika SU i Zagorska demokratska stranka, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Ana Kruhak.
Ispred HNS-a, Narodne stranke Reformisti i Hrvatske seljačke stranke Braće Radić za župana se kandidirao Anđelko Ferek – Jambrek, a za njegovu zamjenicu Irena Grden, dok je ispred Domovinskog pokreta kandidat za župana Davor Dretar, a za njegovog zamjenika Ivan Vianello.
Županijskom izbornom povjerenstvu predano je i osam lista za izbor članova Županijske skupštine KZŽ.
Nositelj liste Demokratski HSS (SHSS), Hrvatska stranka prava (HSP) i Hrvatska stranka svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca (HSSČKS) je Nedjeljko Babić, nositelj liste Domovinskog pokreta (DP) Davor Dretar, nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Autohtone hrvatske seljačke stranke (AHSS), Hrvatske socijalno – liberalne stranke (HSLS), Stranke umirovljenika (SU) i Zagorske demokratske stranke (ZDS) Ernest Svažić, nositelj liste  Hrvatske narodne stranke – Liberalni demokrati (HNS), Narodne stranke Reformisti i HSS Braće Radić Anđelko Ferek – Jambrek, nositelj Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Željko Kolar, nositelj liste Zagorske stranke (ZS) Miljenko Jerneić, a tu su i dvije kandidacijske liste grupe birača – nositelj jedne je Viktor Šimunić, a nositelj druge Robert Greblički.
Za načelnike i gradonačelnike bori se preko sto kandidata, a njih troje već je osiguralo pobjedu jer nemaju protukandidata. To su Ksenija Krivec – Jurak, načelnica Zagorskih Sela, Robert Šplajt, načelnik Kumrovca i Zlatko Bartolić, načelnik Mihovljana

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba