Održana završna tribina projekta "Odgoj za volontiranje i održivi razvoj", u kojem su sudjelovali i mladi Zabočani

Sara i Jakov iz DND-a Zabok oduševili svojom prezentacijom provedenih aktivnosti, a program su uveličale skladbe “Zabočkih mališana”

Objavljeno: 30.04.2021. zagorjeinternational

Ukupno stotinu djece te 15 koordinatora iz škola te volontera iz društava “Naša djeca“ iz Gospića, Slatine i Zaboka sudjelovalo je u dvogodišnjem projektu “Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama Saveza društava ‘Naša djeca’ Hrvatske i njihovih partnera”. Na završnoj tribini projekta, održanoj u utorak u Zagrebu, istaknuta je važnost edukacije učitelja, nastavnika i volontera iz udruga civilnog društva koji rade s djecom o temama održivog razvoja, volontiranja i dječje participacije.
S tim ciljem, u sklopu projekta je izrađen Priručnik za edukaciju djece te je provedeno 30-ak radionica.
Djeca su zajedno s odraslim koordinatorima, volonterima i roditeljima osmislila, pokrenula i provela šest volonterskih akcija u svojim lokalnim zajednicama, kao što su uređivanje školskog prilaza, sadnja cvijeća u školskom okolišu, priprema poklon paketa za djecu bez roditeljske skrbi, podjela platnenih vrećica građanima te izrada čestitki za starije i nemoćne osobe u domovima.
Na završnoj je tribini predstavljen i strip za djecu i mlade na temu “17 globalnih ciljeva za održivi razvoj“. Svoja iskustva putem fotografija, video-snimaka i prezentacija uživo na tribini su podijelile koordinatorice i volonterke iz Gospića i Slatine te Sara i Jakov iz Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok, dok su se djeca iz Gospića i Slatine javila online. Jakov i Sara svojom su prezentacijom oduševili prisutne i predstavili što su sve naučili kroz interaktivne radionice o dječjim pravima, dječjoj participaciji, održivom razvoju i odgoju za volontiranje te kako su kreirali i proveli dvije volonterske akcije u Zaboku pod zajedničkim nazivom “Održivi planet kreiraj i u njemu uživaj!”. Događanje su uljepšali i “Zabočki mališani”, čiji su spotovi za pjesme “Samo volontiraj!” i Himna DND-a pušteni u okviru događanja. Projekt je financiran u okviru Švicarsko – hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba