TVORNICA DIJELOVA ZA VODEĆE AVIOKOMPANIJE U JAKOVLJU UBRZANO SE GRADI

Proizvodnja kreće početkom prosinca, prvih sto radnika uskoro kreće na obuku u Austriju

Objavljeno: 27.04.2021. zagorjeinternational

Austrijski investitor u većinskom kineskom vlasništvu u Jakovlju ubrzano gradi tvornicu dijelova za vodeće svjetske aviokompanije, piše Poslovni.hr.
Poticaj novim ulagačima za ulazak u poslovnu zonu nedaleko od Zagreba, nova je greenfield investicija u vrijednosti 33 milijuna eura.
Austrijska aeronautička tvrtka koja je u vlasništvu kineske aviokompanije AVIK, Hrvatsku smatra vrijednom ulaganja te su postavljeni temelji tvornice koja će proizvoditi skupe avio dijelove za Airbus, Boeing te Rolls Roys.

– Za nas je to strateška lokacija, udaljena od matične tvrtke samo četiri sata automobilom. Računamo na visokoobrazovane i stručne hrvatske radnike koji će razvijati poslovanje naše prve inozemne tvornice – rekao je predsjednik Uprave FACC Hrvatska Kurt Pieringer, pa dodao kako su projekt malo reducirali, no sve tri faze planiraju završiti za dvije do tri godine.
Dolazak Austrijanaca donijet će profit i Općini Jakovlje – povećat će se prihodi nužni za modernizaciju infrastrukture, a privući će i druge ulagače.

– Gradit će se jahte, dolazi nam tvrtka Lanac iz Zaprešića, otvara se proizvodni pogon u kojem će se graditi proizvodi od fine keramike i dolazi nam skladišni prostor za boje u prahu – rekla je načelnica Sanja Borovec.
Samo austrijska tvrtka zaposlit će 600 radnika koji se već traže, a proizvodnja dijelova za vodeće avio kompanije kreće početkom prosinca, stoga će prvih 100 radnika uskoro krenuti na šestomjesečnu obuku u Austriju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter