"ZABORAVLJENE IGRE, NEZABORAVNO IGRANJE": Učenici OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli sudjelovali na trećem susretu zanimljivog međunarodnog projekta

Djeca iz Češke, Slovenije i Hrvatske zajedno istraživala i igrala igre iz tih zemalja koje su se nekad igrale – ali putem video veze

Objavljeno: 27.04.2021. Alen Brodar

Učenici OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli su od 19. do 23. travnja sudjelovali na trećem susretu u sklopu međunarodnog projekta KA2 Erasmus+ “Zaboravljene igre, nezaboravno igranje”, koji je još u rujnu 2018. godine pokrenula Šentjernej iz Slovenije. Naime, projekt je prekinut u ožujku 2020. zbog pandemije, a nastavljen je u travnju ove godine, ali u virtualnom obliku putem Zoom aplikacije. U programu sudjeluju osnovne škole iz Slovačke, Češke i Hrvatske, a cilj je istražiti igre koje su se nekada igrale te ih igrati. Sve škole su predložile desetak igara.

Osim što su se igrale igre, prezentirane su škole, sve partnerske škole upoznale su zemlju domaćina, Češku, održane su foto i likovne radionice, a održani su i bilateralni sastanci s kolegama, učenicima iz Slovenije.  

– Kao i prijašnji susreti tako je i ovaj protekao pun radosti i osmijeha. Posljednji dan virtualne mobilnosti bio je posvećen završnom susretu. Voditeljica projekta osvrnula se na aktivnosti koje smo tog tjedna realizirali. Na završna izvješća osvrnuli su se i svi koordinatori kao i ravnatelji škola. Na samom kraju susreta, ravnatelj škole iz Šentjerneja Aljoša Šip, uputio je pozivnicu za virtualnu mobilnost koja se planira početkom svibnja, pa je time treća mobilnost iz Češke zatvorena uz tople pozdrave – kazali su iz OŠ Viktora Kovačića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba