Počela je izgradnja dječjeg igrališta u Lovrečanu, vrijedna 352.882 kune

“Bit će pristupačno za djecu svih uzrasta, a uredit će se i okoliš te postaviti zaštitna ograda i rasvjeta”

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

U zlatarbistričkom naselju Lovrečan započela je izgradnja dječjeg igrališta. Vrijednost projekta je 352.882 kune, pri čemu je 148.250 kuna financirano iz EU fondova, preko natječaja LAG–a “Zeleni bregi”. Rok za završetak radova je kraj svibnja.

– Ovo je dio projekta koji provodi Općina Zlatar Bistrica, općina – prijatelj djece, da svako veće naselje dobije svoje dječje igralište. Time će se osigurati uvjeti za sigurnu igru i druženje, osigurati bolji uvjeti za rast i razvoj djece te doprinijeti međusobnom povezivanju djece i mladih – rekao je načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić.
Igralište će se opremiti tako da ono bude pristupačno za djecu svih uzrasta, a uredit će se i okoliš te postaviti zaštitna ograda i rasvjeta. S obzirom na to da se radi na prostoru koji se nalazi u blizini županijske ceste, Općina je zatražila od Županijske uprave za ceste KZŽ da se na tom dijelu promet kroz naselje uspori ležećim policajcima ili nadzornom kamerom.
Jednako tako, uređeno je i igralište u Opasanjku, a ove godine, planira se urediti i igralište u Veleškovcu. Za igrališta u Zlatar Bistrici nabavit će se nova oprema, a u godinu dana za dječja igrališta izdvojeno je ukupno oko milijun kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba