Vinagorski su vatrogasci prošle godine nabavili novo vozilo, a uz redovne aktivnosti, pomagali su civilnoj zaštiti u borbi protiv epidemije koronavirusa te su se uključili u akciju za pomoć Banovini

ODRŽALI IZBORNU SKUPŠTINU: Na čelu DVD-a Vinagora ostaje Josip Lazički

Objavljeno: 19.04.2021. Jelena Jazbec

Zbog epidemiološke situacije, 83. redovitoj izbornoj skupštini DVD-a Vinagora, održanoj u subotu, prisustvovali su samo članovi s pravom glasa.

Predsjednik Društva Josip Lazički podnio je izvješće o radu u 2020. godini, istaknuvši kako je Društvo prošle godine napokon ostvarilo svoj višegodišnji cilj – kupnju vatrogasnog vozila. Zbog epidemije koronavirusa, izostala je tradicionalna proslava Florijanovog, no, pred vinagorske su vatrogasce postavljeni novi izazovi, pa su tako članovi, uz redovne aktivnosti, pomagali civilnoj zaštiti u pogledu kontrole propusnica te pridržavanja epidemioloških mjera na groblju na Sve svete. Također su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja i transporta potrepština na potresom pogođena područja, koju je organizirala Vatrogasna zajednica grada Pregrade.

U izbornom dijelu skupštine, za predsjednika je ponovno izabran Josip Lazički, za zapovjednika Marijan Pavlinec, za članove Upravnog odbora Josip Lazički, Marijan Pavlinec, Leonard Hlupić, Jurica Vnučec, Romana Pavlinec, Ivan Podhraški i Ignac Bosnar te za članove Nadzornog odbora Ivica Jagić, Dragutin Boršić i Petar Vnučec.

Na radost članova, u Društvo je primljen i jedan novi član, a tajnik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Rajko Jutriša uručio je spomenice za 30-godišnje članstvo u društvu Olgi Hlupić i Ruži Antonić.

Na sjednici je bio i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je zahvalio vatrogascima što su bili dio civilne zaštite, a čestitao je i novom – starom vodstvu.  

– Vjerujem da ćete i dalje dobro voditi DVD i uključivati mlade ljude. Naravno, novo vozilo šlag je na tortu i drago mi je što je i Grad tome mogao doprinijeti svojim sredstvima – rekao je Vešligaj, pa najavio da će se na EU fondove prijaviti projekt proširenja i uređenja vatrogasnog doma u Pregradi, vrijedan preko tri milijuna kuna, što je važna vijest i za vinagorske vatrogasce jer je to dom svih društava koja djeluju na području grada.     

Na skupštini su bili i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Pregrade Nikola Pasariček te počasni član DVD-a Vinagora Milan Burić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba