Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sufinanciranje od preko 200 tisuća kuna za obnovu društvenog doma u Makojišću Gornjem

ODLIČNA VIJEST ZA MJEŠTANE I UDRUGE: “Ovo je samo korak u osiguravanju primjerene društvene infrastrukture u naseljima na područja Novog Marofa”

Objavljeno: 18.04.2021. zagorjeinternational

Grad Novi Marof nastavlja s uređenjem društvenih domova u naseljima na svom području, a dobra vijest stigla je i vezano uz obnovu doma u Makojišću Gornjem.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivnim je ocijenila zahtjev Grada za potporu. Naime, Novi Marof se javio na natječaj LAG-a “Prigorje – Zagorje” za potporu provedbe tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Za troškove obnove društvenog doma odobren je procijenjeni iznos potpore od 200.866 kuna.
Prijavljeni troškovi su 300.793 kuna. Vlastita sredstva Grada Novog Marofu su 99.927 kuna, dok je unutar odobrene potpore iznos od 180.779 kuna iz proračuna EU, a 20.086 kuna iz proračuna Republike Hrvatske.
Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglašava da je ovo samo korak u osiguravanju primjerene društvene infrastrukture u naseljima na područja grada, prostora koji će moći koristiti mještani i udruge.
– Nakon obnova i uređenja niza domova, na red je došla i obnova doma u Makojišću Gornjem. Naravno, koristimo mogućnost prijave na natječaje za fondove jer uvijek u investicijama želimo iskoristiti sve mogućnost koje su nam na raspolaganju – ističe gradonačelnik Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba