Srednja škola Zabok dobit će smještajni objekt, restoran, turističku agenciju te dodatnu mogućnost obrazovanja odraslih

Sve je spremno za izgradnju Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku, koja bi trebala započeti ove godine

Objavljeno: 06.04.2021. zagorjeinternational

Kako je za Radio Stubicu otkrio Andrej Ivankov, voditelj centra, sve je spremno za početak izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku, koja bi trebala započeti ove godine.
Srednja škola Zabok će se u sklopu spomenutog projekta renovirati i nadograditi novom opremom i novom razinom znanja, a sve u cilju da se učenike prilagodi za tržište rada. Projekt će se s 96 milijuna kuna sufinancirati iz europskih fondova, dok će Krapinsko – zagorska županija uložiti između 10 i 15 milijuna kuna za nadogradnju. Završetak projekta očekuje se krajem 2023. godine, a obnovom i dogradnjom, škola će dobiti smještajni objekt, restoran, turističku agenciju te dodatnu mogućnost obrazovanja odraslih uz poduzetnički hub.
Nositelj projekta je Srednja škola Zabok, a partneri su srednje škole iz Bjelovara, Preloga i Varaždina, Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora i Krapinsko – zagorska županija.
Voditelj Ivankov ističe kako projekt ne uključuje samo građevinske radove, već i nadogradnju znanja profesora, da budu spremni mijenjati školske programe te tako lakše usmjeravaju učenike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba