Zbog rekonstrukcije raskrižja

Željezničko – cestovni prijelaz ZIVT u Zaboku bit će privremeno zatvoren od 6. do 16. travnja

Objavljeno: 05.04.2021. zagorjeinternational


Željezničko – cestovni prijelaz ZIVT u Zaboku zbog radova na rekonstrukciji raskrižja Ulice Ksavera Šandora Gjalskog, Ulice Matije Gupca i prijelaza kod ZIVT–a, bit će zatvoren od 6. do 16. travnja. U tom periodu, promet će se preusmjeravati preko Prilaza dr. Franje Tuđmana, odnosno prijelaza Celine.
Planirano je uklapanje nivelete željezničke pruge s niveletom Ulice K. Š. Gjalskog, kao i s novoformiranim nastavkom Kolodvorske ulice s izradom radijusa od betonskih rubnjaka i završnim asfaltiranjem kolnika ceste i dijela oštećenog parkirališta.
U sklopu zahvata, izvode se pripremni radovi za mimoilaznu pješačku ogradu te temelja za zaštitna pocinčana vrata koja služe za ograničavanje visine.
Predmetni cestovno – željeznički prijelaz (polubranici i svjetlosno-zvučna signalizacija), bravarska izrada same mimoilazne ograde, postava stupova za zaštitna pocinčana vrata, završno će se urediti u drugoj fazi.
Trenutno se radovi odvijaju uz normalno prometovanje kroz prometni prijelaz. Radi se o radovima u sklopu elektrifikacije i modernizacije pruge Zaprešić – Zabok, a izvodi ih tvrtka SWIETELSKY d.o.o. Zagreb.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter