"Zlatarska paleta" šestu godinu zaredom gostuje u Zaboku

OTVORENA IZLOŽBA “USUSRET USKRSU”: Radove 23 umjetnika možete razgledati do 23. travnja

Objavljeno: 01.04.2021. zagorjeinternational

Šestu godinu zaredom, Udruga likovnih umjetnika “Zlatarska paleta“ u suradnji s Gradskom knjižnicom “Ksaver Šandor Gjalski” u Zaboku, u galerijskom prostoru Knjižnice postavila je izložbu “Ususret Uskrsu“.
Izložba je otvorena 26. ožujka te su izložena djela 23 slikara, kipara, grafičara, fotografa, slobodnih i konceptualnih umjetnika koje okuplja udruga.
Zbog trenutnih epidemioloških mjera, na otvorenju se okupilo nešto manje znatiželjnika, autora i gostiju, ali se izložba može razgledati sve do 23. travnja.
Ravnateljica knjižnice Branka Tuđa izrazila je zadovoljstvo što Zlatarska paleta ponovno gostuje u Zaboku, dok je predsjednik udruge Darko Varga istaknuo važnost umjetnosti, referirajući se na Antuna Bauera i njegovu misao da su “ljudi gladni i žedni umjetnosti“, pogotovo u vremenima distanciranja, samovanja, otuđenja.

– Umjetnici u svojoj samoći i izolaciji stvaraju, no naposljetku dijele svoju viziju svijeta i stvaranja publici, nesebično joj darujući sebe u umjetnosti i umjetnost samu na dar – rekao je Varga.
Okupljenima se obratila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, koja je istaknula kako grad nastavlja umjetnički i kulturno disati te prepoznavati važnost kulturnih događaja u gradu, kao i pokazivati gostima iz različitih gradova potencijal grada, ljudi, prostora, okruženja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba