Na čelu Ogranka Matice Hrvatske u Klanjcu ostaje Nikola Benković

PROŠLOGODIŠNJA OSTVARENJA: Na inicijativu OMH-a, izvršeni restauratorski radovi na grobu slikara Otona Ivekovića, a organizirano je i predstavljanje knjige “Zaljubljeni kapelan”

Objavljeno: 31.03.2021. zagorjeinternational

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu održao je svoju izbornu skupštinu, na kojoj se, uz pridržavanje epidemioloških mjera okupilo nešto više od dvadeset članova.
Član Predsjedništva OMH-a Nikola Filko upoznao je članove s postignućima iz prošle godine. Istaknuo je kako je zbog pandemije koronavirusa i potresa promijenjen redoslijed planiranih aktivnosti te su neke od njih odgođene za ovu godinu.
Ranije započete aktivnosti u cijelosti su realizirane – donacijom članova OMH na Vidikovcu, postavljen je dvojezični info panel s podacima o Velikom raspelu i umjetničkom opusu p. Marijana Gajšaka, uz potporu članova OMH i obitelji Milković izvršeni su restauratorski radovi na grobu slikara Otona Ivekovića, čime je obnovljena nadgrobna ploča te su restaurirana slova, a predstavljena je i knjiga ”Zaljubljeni kapelan” autora p. Tončija Trstenjaka.
Za predsjednika je ponovno jednoglasno izabran Nikola Benković, dok će funkciju potpredsjednika i dalje obnašati Marijan Pleško.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba