Okosnica njegovog programa su vrtić, transparentnost te poduzetništvo, turizam i zelena energija

Na svoj 33. rođendan, HDZ-ov Tomislav Lazar predstavio kandidaturu za načelnika općine Cestica

Objavljeno: 27.03.2021. zagorjeinternational

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika varaždinske općine Cestica je Tomislav Lazar. On je na predstavljanju svoje kandidature, koja se održala na njegov 33. rođendan, istaknuo da dolazi iz poslovnih sustava gdje ne prolaze obećanja ni isprike, već se definira cilj i zadaje rok, a on je do sada svaki poslovni cilj ispunio.

– Dva mandata sam općinski vijećnik, uključen sam u rad više udruga, a i zbog prirode svojeg posla imam kontakt s velikim brojem ljudi i po tome znam koji su problemi naše općine i svih naših 20 naselja. Nema tu velike politike, pitanje je samo tko ima znanja, energije, novih ideja te vrlo bitno – povezanost sa Županijom i Vladom RH da doprinese našem kraju – rekao je Lazar.

Najavio je realizaciju cjelovitog programa pripremljenog u suradnji s timom. Naglasio je da su tri ključne stvari vrtić, transparentnost te poduzetništvo, turizam i zelena energija.

– Prioritet broj 1 je odmah osigurati povećanje kapaciteta vrtića, koji je premali. Djeca moraju dobiti prostor prema standardima i kvalitetu koja se plaća od strane roditelja i Općine. Nadalje, svaka kuna potrošena iz proračuna Općine biti će vidljiva u aplikaciji i web stranici Općine. Cestica mora biti predvodnik poduzetništva, turizma i zelene energiji u regiji. Tu postoji veliki prostor i ni približno naši potencijali nisu iskorišteni. Veliki dio programa i inovativnih mjera imamo razrađen za to područje. Omogućit će našim ljudima da se osokole i doma stvaraju novu vrijednost te čim manje odlaze na rad u inozemstvu – poručio je kandidat za načelnika općine Cestica.

Podršku mu je dao i predsjednik ŽO HDZ-a, saborski zastupnik i kandidat za župana Varaždinske županije Anđelko Stričak. Naglasio je da je upravo u Cestici zaživjela vertikala – Općina, Županija, država.

– O tome nam govore brojni projekti, kao što su izgradnja aglomeracije, nasipa i sl. Naravno, ono što još predstoji jest da se utvrdi trasa brze ceste od Varaždina preko Sračinca, Petrijanca i Cestice sve do granice sa Slovenijom. Naime, u prostornom planu su idejno predviđena dva rješenja te trase, a u narednom mandatu smatram da je stiglo vrijeme da se napokon odlučimo za koju smo trasu i da se počne s projektiranjem i pripremom dokumentacije – rekao je Stričak.

Dodao je da u Cestici imaju dobro članstvo i mlađu ekipu.

– Glavni suparnik našem kandidatu bit će aktualni načelnik Korotaj koji kreće po svoj sedmi mandat, dakle, imamo iskusnog i jakog protukandidata. Smatram da mi imamo dobe temelje, dobro vođenu stranku, dobrog kandidata i dobru listu za iskorak i pobjedu na predstojećim lokalnim izborima – poručio je Stričak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter