Povodom obljetnice rođenja Rudolfa Perešina, predstavnici Općine, župnik i branitelji odali počast zagorskom heroju Domovinskog rata

“I u ovim teškim trenucima za čitavu Hrvatsku, a posebno za našu i Rudijevu Gornju Stubicu, ne zaboravljamo našeg heroja”

Objavljeno: 26.03.2021. JJ

Na rođendan legendarnog vojnog pilota Rudolfa Perešina, koji je rođen 25. ožujka 1958. godine u gornjostubičkom naselju Jakšinec, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, upravitelj Župe sv. Jurja Gornja Stubica vlč. Nikola Jurković, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, općinska vijećnica Kristina Rafaj te predstavnici gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” na čelu s predsjednikom Nenadom Barimcem i tajnikom Stjepanom Leškovićem, odali su počast Rudiju kod njegove biste u Spomen parku u Gornjoj Stubici.
Podsjetimo, Perešin je po izbijanju Domovinskog rata iz JNA prebjegao na hrvatsku stranu. Svojim MiG-om sletio je u Austriju, čime je privukao pozornost čitavog svijeta. Fotografiju pokraj borbenog zrakoplova, uz riječi: “Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate!” objavila je većina svjetskih medija, što je hrvatskom narodu donijelo dodatnu moralnu snagu u kritičnim trenucima Domovinskog rata tijekom borbe protiv nadmoćnog neprijatelja.

– I u ovim teškim trenucima za čitavu Hrvatsku, a posebno za našu i njegovu Gornju Stubicu, ne zaboravljamo našeg heroja – kažu iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba