Ugovor je gradonačelniku Jenkaču uručen u Dvoru Trakošćan, prilikom posjeta premijera Plenkovića

PROJEKT OD PREKO POLA MILIJUNA KUNA: Hrvatske vode i Grad Novi Marof sanirat će klizište na nerazvrstanoj cesti u Topličici

Objavljeno: 25.03.2021. zagorjeinternational

U Dvoru Trakošćan, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, u utorak su uručeni ugovori Hrvatskih voda za sufinanciranje sanacije klizišta. Među 17 ugovora za klizišta na području Varaždinske županije, je i onaj na području Novog Marofa.
Sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica, Hrvatske vode sufinancirat će sa 60 posto, odnosno 327.000 kuna, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto, odnosno 218.000 kuna.
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković ugovor je uručio gradonačelniku Novog Marofa Siniši Jenkaču, koji je zahvalio Hrvatskim vodama na nastavku sufinanciranja sanacija klizišta te Vladi na programu koji je omogućio rješavanje ove problematike.

– Program je nastao nakon velikog klizišta u Hrvatskoj Kostajnici, kada su i druge jedinice lokalne samouprave upozorile na velik broj klizišta na svojim područjima i potrebnu pomoć države. Ministarstvo graditeljstva također je bilo uključeno u financiranje sanacije klizišta, a sad su to preuzele Hrvatske vode. Zahvaljujem svima koji su pokrenuli ovakav program koji omogućuje sanaciju klizišta na područjima lokalnih jedinica – naglasio je Jenkač, pa dodao da u prosjeku rješavaju po jedno klizište u godinu dana.

– Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti. Ovo sufinanciranje znači da ćemo riješiti i tu sanaciju. Po ukupnim sredstvima, 327.000 kuna Hrvatskih voda i 218.000 kuna iz našeg gradskog proračuna, to nije veliki projekt, ali nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter