Sve troškove snosi Grad, a građani se pozivaju na suradnju

Od 22. ožujka do 7. travnja na području Krapine će se provoditi sustavna deratizacija

Objavljeno: 21.03.2021. zagorjeinternational

Djelatnici ZAG-VET i SANIVET službe na području grada Krapine će provoditi pregled objekata te prema utvrđenoj potrebi, suzbijanje štetnih glodavaca (štakora i miševa) u zgradama i njihovoj neposrednoj okolini, od 22. ožujka do 7. travnja od 8 sati do 16 sati. Troškove provedbe deratizacije snosi Grad.
Na svim mjestima gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci – u podrumu, dvorištu, kanalizacijskim revizijskim otvorima i tavanu, postavit će se zatrovani mamci i/ili nekemijska sredstva.
Kako bi se izbjegle nezgode te istovremeno ostvario uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, potrebno je da stanari surađuju s izvoditeljima deratizacije na način da im daju sve tražene informacije te omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce, zatim iz dvorišta i podruma uklone smeće, posebno otpatke hrane, a zabranjuje se diranje ili premještanje zatrovanih mamaca.
Iz ZAG-VET-a pozivaju građane da se pridržavaju svih navedenih naputaka jer u suprotnome za svu štetu, kao i za eventualna oštećenja zdravlja, odgovornost će snositi svatko za sebe, a roditelji za svoju djecu. Ukoliko građani oko i u svojim objektima primijete štetne glodavce ili njihove tragove, potrebno je kontaktirati ZAG-VET ili SANIVET službu na broj telefona 099/261 87 29 ili 091/230 05 99, radnim danom od 8 do 16 sati.
Operativni plan rada s točnim lokacijama možete pogledati ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba