Anđelko Stričak kandidat je HDZ-a za varaždinskog župana

“Kao što sam tijekom Domovinskog rata stao u obranu domovine, tako ću se i sada posvetiti brizi i sigurnosti mojih sugrađana i stanovnika ove županije”

Objavljeno: 20.03.2021. zagorjeinternational

Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik kandidat je za varaždinskog župana, a svoju je kandidaturu predstavio u subotu na Franjevačkom trgu, nasuprot ulaza u Županijsku palaču. Prisustvovali su predsjednica županijskog HSLS-a i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, predsjednica Županijske organizacije HSU-a Jadranka Bahlen, saborski zastupnici Damir Habijan i Siniša Jenkač, član Predsjedništva stranke Josip Križanić te HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Runac.

Član izbornog stožera i dugogodišnji načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški u uvodnom je dijelu naglasio da je županijska organizacija HDZ-a, kao ozbiljan politički čimbenik, odlučila da za župana Varaždinske županije kandidira osobu koja iza sebe ima dovoljno iskustva u lokalnoj i područnoj samoupravi.

– Odlučili smo se za kandidata koji će moći ostvariti odličnu suradnju s višim razinama vlasti i koji će moći odlučno zastupati interese građana hrvatskog sjevera. Naš kandidat za župana na predstojećim izborima je Anđelko Stričak, županijski predsjednik stranke i aktualni saborski zastupnik, koji je bio aktivni sudionik Domovinskog rata, koji je 10 godina obnašao dužnost općinskog načelnika, a bio je i član Županijskog poglavarstva – istaknuo je Kaniški.

Stričak je naglasio da je protekli mandat bio pun izazova, ali i s nikad toliko investicija.

– Zahvaljujući suradnji koju smo započeli i provodili kroz cijelo ovo razdoblje od četiri godine, oko dvije milijarde kuna investirano je u zdravstvo, obrazovanje, zaštitu okoliša, očuvanje radnih mjesta, komunalnu i društvenu infrastrukturu naše županije. Nismo se vodili stranačkim bojama, nego dobrobiti naših građana. Naravno, u svemu tome imali smo podršku aktualne Vlade premijera Plenkovića, bez koje sve ovo ne bi bilo moguće realizirati – rekao je Stričak.

I u novom mandatu, najavio je, nastavit će se istim tempom i s investicijama koje se penju na još minimalno dvije milijarde kuna. Najavio je izgradnju svih planiranih aglomeracija kao osnovu za daljnji razvoj tog područja te poduzimanje svih potrebnih radnji da se Ivančica proglasi parkom prirode.

Stričak je naglasio da svijet nikada nije bio toliko nesiguran kao sada, s epidemijom, potresima, migrantskom krizom, klimatskim promjenama.

– Sigurnost i stabilnost postaju nezaobilazne teme. No, s ovim izazovima potrebno se razborito suočiti kako bi naši sugrađani bili što sigurniji. Kao što sam tijekom Domovinskog rata stao u obranu domovine, tako ću se i sada posvetiti upravo brizi i sigurnosti mojih sugrađana i stanovnika ove županije – poručio je kandidat HDZ-a za župana.

Istaknuo je da je Varaždin, osim što je županijsko sjedište, također povijesno, kulturno, gospodarsko, obrazovno i sportsko središte, odnosno centar je svekolikog napretka županije, ali i sjevera Hrvatske.

– Smatram da između župana i gradonačelnika ne može i ne smije biti prijepora te se radujem suradnji s budućim gradonačelnikom Alenom Runcem. Naravno, kao Varaždin, bitan mi je svaki kutak naše županije, a u posljednjih desetak godina, mislim da nema kutka kojeg u Varaždinskoj županiji nisam obišao i ceste koju nisam prošao. Svaki taj kutak lijep je na svoj način, ima svoje posebnosti, perspektivu i potencijal za daljnji razvoj. Siguran sam da ću u suradnji s budućim gradonačelnicima i načelnicima znati iskoristiti sve te potencijale za dobrobit žitelja svake naše općine i grada. U jedno sam siguran: aktualni HDZ-ovi gradonačelnik i načelnici i dalje će voditi sredine u kojima su sada na čelu, a u ostalim sredinama ćemo zajedničkim trudom izboriti koji mandat više – rekao je.

– Danas je prvi dan proljeća, a to znači više svjetla i sunca, a samim time i više optimizma. Stoga vjerujem da ću biti župan koji će građanima Varaždinske županije donijeti upravo to više optimizma – zaključio je Stričak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter