PROJEKT OD 3,5 MILIJUNA KUNA: Potpisan ugovor s izvođačem radova - kreće izgradnja reciklažnog dvorišta u zlatarskoj Donjoj Batini

U GODINU DANA PLANIRAJU PRIKUPITI 35 TONA OTPADA: Reciklažno dvorište prostirat će se na 3600 četvornih metara i bit će na raspolaganju svim stanovnicima Zlatara

Objavljeno: 18.03.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je potpisan ugovor o javnoj nabavi za izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini, koje će se izgraditi za potrebe grada Zlatara.
Ugovor su potpisali gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek i direktor poduzeća MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić, a potpisivanju je prisustvovao i Stanko Majdak, zamjenik gradonačelnice. Vrijednost radova je 3.542.050 kuna, a sufinanciraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, na temelju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanog između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grada Zlatara.

Zaštita zdravlja

Kako kažu u Gradu, reciklažno dvorište grade u svrhu sustavnog gospodarenja otpadom te zaštite ljudskog zdravlja i okoliša. Na taj će se način osigurati zasebno prikupljanje sirovina, obrada, korištenje otpada te smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište.
Provedba projekta doprinijet će smanjenju opasnog i neopasnog otpada koje se odlaže na odlagalištu te će tako doprinijeti sustavnom gospodarenju otpadom i ispuniti uvjete usklađivanja s europskim direktivama o otpadu. Reciklažno dvorište bit će na raspolaganju svim stanovnicima Zlatara.
U sklopu projekta, planira se postavljanje 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena sedam kubičnih metara, tri eko kontejnera, jedne preše za kartonsku ambalažu, dvaju kontejnera 1,5 kubičnih metara, tri klimatizirana natkrivena spremišta te tri rolokontejnera 32 kubična metra za glomazni otpad.

Uz županijsku cestu

Reciklažno dvorište će se prostirati na površini 3600 četvornih metara, a nalazit će se u naselju Donja Batina, uz županijsku cestu.
U sklopu projekta će se provesti šest informativno – edukativnih aktivnosti, pomoću kojih se planiraju educirati i informirati 4572 stanovnika Zlatara. Očekivani rezultat projekta je 35 tona ukupno odvojenog i prikupljenog otpada u godini nakon završetka projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba