VELIKO SRCE DJECE IZ OŠ VELIKO TRGOVIŠĆE: Za vršnjake iz potresom pogođenih područja skupljali školski pribor, higijenske potrepštine i slatkiše

“Njihova pozitivna energija i osmijesi koje ne skidaju s lica govore da nikada ne smijemo odustati od svojih ciljeva“

Objavljeno: 15.03.2021. Valentina Cigula

OŠ Veliko Trgovišće organizirala je humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za djecu i učitelje stradale u potresu.  

– Kada se 29. prosinca 2020. godine zatreslo tlo pod našim nogama i priroda nam pokazala svoju jačinu, ponovno smo spoznali da smo samo mali ljudi koji hodaju ispod ovoga neba. Tada nam je bilo jasno da ćemo u skorije vrijeme organizirati humanitarnu akciju za djecu i učitelje stradale u potresu. Znali smo da će prvih mjesec dana svi ići prema Petrinji i Glini, pa smo mi odlučili pričekati jer će tim ljudima trebati pomoć i kada sve utihne. Sredinom veljače odlučili smo da je pravo vrijeme za prikupljanje donacija. Skupljali smo školski pribor, higijenske potrepštine i, naravno, ono što je djeci najslađe, slatkiše – rekla je pedagoginja OŠ Veliko Trgovišće, Petra Vuković.

Roditelji i učenici OŠ Veliko Trgovišće pokazali su svoje veliko srce te su se svi odazvali humanitarnoj akciji.

-Svaki poklon ima svoju dušu, tj. pismo podrške djetetu kojem je poklon namijenjen. Ovim putem želimo zahvaliti našim roditeljima i učenicima na brzoj organizaciji te prikupljenim stvarima. Dakako, u mislima su nam bili učitelji iz OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja i OŠ Glina pa su djelatnici OŠ Veliko Trgovišće organizirali da i oni dobiju svoj dio kolačića, odnosno paketića. Djelatnici OŠ Veliko Trgovišće, hvala vam od srca – istaknula je Petra Vuković, pa dodala kako su prikupljene pakete do cilja doveli vrijedni vatrogasci DVD-a Veliko Trgovišće i DVD-a Dubrovčan koji su im priskočili u pomoć, a zahvalu je uputila i načelniku Općine, Robertu Grebličkom koji je odmah reagirao i organizirao prijevoz. Donacije su u Petrinju i Glinu stigle 1. ožujka, a skupilo se oko 350 paketa. -Zahvaljujemo domaćinima na predivnom gostoprimstvu u ovako neizvjesnoj situaciji. Njihova pozitivna energija i osmijesi koje ne skidaju s lica trebaju nam sve reći – nikada ne smijemo odustati od svojih planova i ciljeva – zaključila je Vuković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba