GRADONAČELNIK KRAPINE PREDSTAVIO PROJEKT IZGRADNJE KRUŽNOG TOKA KOD VATROGASNOG DOMA

“Kružni tok kod željezničke stanice pokazao se kao pun pogodak – povećale su se sigurnost i preglednost, uvjeren sam da će tako biti i ovdje“

Objavljeno: 12.03.2021. Valentina Cigula

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović na press konferenciji održanoj ispred Vatrogasnog doma povodom najave projekta izgradnje kružnog toka na toj lokaciji, najprije se osvrnuo na prometnu nesreću u kojoj je u četvrtak 32 – godišnjak s 2,34 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole, autom uletio u dvorište Osnovne škole “Ljudevita Gaja“ u Krapini.

– Moram priznati da smo svjedoci neodgovornog ponašanja pojedinaca u prometu već neko duže vrijeme. S obzirom na način na koji se voze po gradu, ne poštujući ograničenja brzine i prometne propise i znakove, imali smo već i drugih situacija, no ne tako opasnih kao što je bila ova. Na svu sreću, nitko nije stradao i to je ono što je najvažnije, a posljedice su mogle biti uistinu grozne – rekao je gradonačelnik Gregurović, a potom iznio detalje projekta izgradnje kružnog toka.

2,4 milijuna kuna

U suradnji s Hrvatskim cestama pripremili smo projektnu dokumentaciju za kružni tok upravo ovdje na Trgu Stjepana Radića. Glavna funkcija kružnih tokova je usporavanje prometa, a isto tako da se poveća frekvencija, a onda to jedno i drugo sa sobom donosi i određenu sigurnost za sve sudionike u prometu. Hrvatske ceste provele su postupak javne nabave i početkom veljače sklopljen je 2,4 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova. Plan je bio da se s izgradnjom rotora krene u ljetnim mjesecima kad je najmanje prometa, jer će s obzirom na konfiguraciju Krapine i prometnice, za vrijeme izmještanja vodovodnih, telekomunikacijskih i plinskih instalacija, u određenim periodima trebati zatvoriti promet, no s obzirom na ove nemile događaje, odlučili smo da ćemo ipak ranije krenuti s tim radovima. Tako da smo već stupili u kontakt s Hrvatskim cestama da se naprave pripremne radnje, da izgradnja ovog kružnog toka što prije krene – pojasnio je Gregurović.

Pazite u prometu

Osvrnuo se i na projekt kružnog toka kod željezničke postaje.

– Kad se 2017. godine izgradio kružni tok kod željezničke stanice ovdje u Krapini, povećala se sigurnost, preglednost i taj kružni tok je bio pun pogodak – zaključio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba