I Reformisti u Varaždinskoj županiji obilježili Međunarodni Dan žena

Dijelili cvijeće ljepšem spolu na šest lokacija u Varaždinu te u još 19 gradova i općina

Objavljeno: 08.03.2021. zagorjeinternational

Reformisti Varaždinske županije proteklog su vikenda diljem županije obilježili Međunarodni Dan žena prigodnom podjelom cvijeća svojim sugrađankama.

Dan žena obilježen je u Varaždinu na šest lokacija – Franjevački trg, Gradska tržnica, 3., 4. i 5. Mjesni odbor i 6. mjesni odbor Banfica.  Obilježen je i u Ludbregu, Novom Marofu, Lepoglavi, Ivancu, Sračincu, Svetom Iliji, Vinici, Bednji, Donjoj Voći, Klenovniku, Jalžabetu, Martijancu, Trnovcu Bartolovečkom, Maruševcu, Cestici, Petrijancu, Malom i Velikom Bukovcu te Svetom Đurđu.

U Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice, te bolnicama Novi Marof i Klenovnik kao zahvalu za izniman doprinos i trud koji zdravstveni djelatnici ulažu u brigu o pacijentima, djelatnicama su povodom Dana žena uručene crvene ruže.

Reformisti kontinuirano, kroz djelovanje Interesnog odbora žena potiču raspravu o važnim temama koje se tiču žena, a u svom programu zalažu se za ravnopravnost spolova, jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih prava, jednak status i uravnoteženo sudjelovanje u političkom djelovanju, kao i jednaku korist od ostvarenih rezultata.

Međunarodni dan žena tradicionalno se slavi 8.ožujka, a prvi Dan žena obilježen je 8. ožujka 1909.godine. Predsjednik Reformista Radimir Čačić i predsjednica Reformista Varaždinske županije, Natalija Martinčević svim ženama zaželjeli su sretan Međunarodni Dan žena.

Povodom Međunarodnog dana žena, župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji svog zamjenika Roberta Vugrina posjetio Opću bolnicu Varaždin, Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo te sjedište  Ljekarni Varaždinske županije gdje je pripadnice nježnijeg spola darivao ružama.  Ruže su dobile i službenice Varaždinske županije, a posebno veselo je bilo pred Domom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu gdje su korisnice doma župana dočekale prigodnom pjesmom.

-Danas je poseban dan kada tradicionalno iskazujemo poštovanje i zahvalnost prema svim ženama. Ove ruže koje danas dijelimo su mali znak pažnje, a koristim priliku da naglasim borbu, požrtvovnost i hrabrost svih žena  u izgradnji boljeg i modernijeg društva – rekao je župan Radimir Čačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba