U Varaždinu će se 22. svibnja održati 10. Izložba bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Jadran, prijaviti se može do 15. ožujka

ČAČIĆ: Svi proizvođači iz 11 kontinentalnih županija su pozvani i očekujemo njihovo prisustvo

Objavljeno: 28.02.2021. zagorjeinternational

U subotu 22. svibnja, u Županijskoj palači u Varaždinu održat će se jubilarna, 10. Izložba bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Jadran, koju su najavili varaždinski župan Radimir Čačić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

– Izložbe su počele u organizaciji tri županije, Varaždinske, Krapinsko – zagorske i Međimurske županije, koje su naizmjence organizirale izložbe, no tijekom proteklih nekoliko godina uključile su se i druge hrvatske županije, a cijeli koncept je dobio i međunarodnu dimenziju, izlažu se najkvalitetnija bučina ulja, a proizvod je postao prepoznatljiv za ovaj dio Europe. Svi proizvođači iz 11 kontinentalnih županija su pozvani i očekujemo njihovo prisustvo – rekao je varaždinski župan. Tehničke detalje oko prijava pojasnio je pročelnik Dragutin Vincek te izrazio nadu kako će za razliku od prijašnje godine, ovogodišnja izložba biti održana uživo.

Pozvani su svi zainteresirani proizvođači bučinog ulja s područja Hrvatske da se prijave. Ispunjene prijavne obrasce moraju dostaviti najkasnije do 15. ožujka na adresu: Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: [email protected]; [email protected]. Treba dostaviti 1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje, te 1 bocu ulja s etiketom proizvođača, u svrhu izlaganja i degustacije. Uzorke će ocjenjivati komisija sastavljena od međunarodnih stručnjaka. Šampion izložbe bit će nagrađen s 2000 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba