U Pregradi pokrenuta online platforma “Otvoreni grad“, koja bi trebala olakšati komunikaciju građana s Gradskom upravom

MARKO VEŠLIGAJ: Cilj je pojednostaviti plaćanje računa, nabavljanje obrazaca i dokumenata, kao i pristup gradskom proračunu

Objavljeno: 23.02.2021. Valentina Cigula

U Pregradi je pokrenuta online platforma “Otvoreni grad“ koju je izradila tvrtka Libusoft Cicom d.o.o. , a koja će građanima olakšati komunikaciju s Gradskom upravom – u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg računala, tableta ili smartphonea koji ima pristup internetu mogu koristiti usluge gradskih službi.

Platformom će se povećati efikasnost i uštedjeti vrijeme budući da građani više neće morati dolaziti osobno već sve mogu obaviti iz udobnosti svoga doma.

Formiranje proračuna

– Pokretanjem online platforme “Otvoreni grad” odlučili smo podići životni standard svojih sugrađana na višu razinu. Cilj je bio pojednostaviti obavljanje aktivnosti vezanih uz Gradsku upravu, kao što su plaćanje računa, nabavljanje obrazaca i dokumenata za određene javne postupke, kao i pristup gradskom proračunu. Transparentnost i automatizacija komunikacije grada sa svojim stanovnicima nešto je čemu treba uvijek težiti. Posebno mi je drago da oni, putem ove platforme, mogu još aktivnije sudjelovati u formiranju gradskog proračuna, ali i pratiti kako se njihov novac troše – rekao je gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj.

Usluge koje se mogu koristiti su: “Financijske kartice“, koje nude potrebne informacije o izdanim računima i informacijama za njihovo plaćanje, zatim “iProračun“, usluga koja pruža sve podatke vezane uz proračun te omogućava građanima jednostavan način informiranja, zatim “mojProračun“ koji izravno uvodi građane u proces kreiranja proračuna,“iTransparentnost“ koja daje detaljan i ažuran pregled postupaka i ugovora nabave roba ili usluga za koje se proračun isplaćuje, “Sustav informiranja građana“ koji daje uvid u status obrade predmeta i dokumenata građana u svakom trenutku, zatim “Digitalni obrasci“ su usluga koja omogućava unos obrazaca i pripadajućih privitaka u potpunosti digitalnim putem te aplikacija “Na dlanu“, putem koje građani mogu prijaviti komunalne probleme.

Zasad tri usluge

Trenutno je na web stranici Grada Pregrade moguće pristupiti uslugama “Financijske kartice”, “Sustavu informiranja građana“ te aplikaciji “Na dlanu”, a ostale usluge koje će građani također moći koristiti, postepeno će se uključivati u narednim tjednima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba