Odličan nastup zagorskih plivača na Kontrolnom natjecanju HPS-a u Rijeci

Vili Sivec isplivao dvije, a Jana Pavalić četiri norme za nastup na Europskom prvenstvu, Pavalić oborila i tri državna rekorda

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

Prošlog vikenda na bazenima Kantrida u Rijeci održano je Kontrolno natjecanje HPS-a za isplivavanje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo.
Nastupilo je više od 200 plivačica i plivača, koji su prema mjerilima HPS-a stekli pravo nastupa. Olimpovci su s matičnog bazena Termi Tuhelj, predvođeni trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić, krenuli put Rijeke s tri plivača i dvije plivačice. Nastupili su Hana Sivec, Jana Pavalić, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg.
Vili Sivec je isplivao dvije norme, a Jana Pavalić četiri norme za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati ovog ljeta u Budimpešti.

Dvije stotinke

Junior Vili Sivec je, kažu iz Olimpa, na opće zadovoljstvo isplivao norme za nastup na juniorskom prvenstvu Europe u dvije discipline leptirovim stilom i time zasluženo “naplatio” plivački trud koji je nesebično ulagao na bazenu. Odlično je nastupio i u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leptir i u obje discipline osvojio drugo mjesto .
Mlađa juniorka Jana Pavalić je nakon Vilija upotpunila zadovoljstvo trenera i roditelja u pratnji. Isplivala je četiri norme za EJP uz nekoliko državnih rekorda. Tako je na 50 metara slobodno oborila juniorski i mlađe juniorski rekord, na 100 metara slobodno oborila hrvatski rekord mlađih juniorki, a normu je isplivala i na 100 metara leptir te 50 metara leptir, a tu su je dvije stotinke dijelile od hrvatskog juniorskog rekorda.
Zapažene rezultate ostvario je junior Petar Pavalić, koji je nastupio u svim disciplinama leđnim stilom (50, 100 i 200 metara) i dvije sprinterske dicipline slobodnim stilom (50 i 100 metara). Prvi je bio na 200 metara, drugi na 50 metara , treći na 100 metara leđno i opet treći na 50 metara slobodno.

Za mjesec dana

Mlađa seniorka Hana Sivec plivala je sprinterske discipline slobodnim i leptirovim stilom
te ostvarila vrlo dobre rezultate i plasmane. Bila je prva na 50 metara leptir i dva puta druga na 50 metara slobodno i 100 metara leptir.
Mlađi junior Patrik Erceg je nastupio u svim disciplinama leptirovim stilom. Bio je prvi na 50 metara i dva puta treći na 100 i 200 metara leptir.
Za mjesec dana na istom mjestu, bazenima Kantrida u Rijeci, slijedi novo natjecanje treći Grand Prix HPS-a ove sezone na kojem se očekuje velik broj natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, a zagorski će plivači imati novu priliku za isplivavanje svojih najboljih rezultata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba