Belečki učenici su "3D učenici" - Daroviti, Digitalno pismeni i Društveno angažirani

U Osnovnoj školi Belec isprintan prvi 3D uradak – žabica

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Belec provodi se projekt “3D učenici – Daroviti, Digitalno pismeni i Društveno angažirani”, koji je škola prijavila na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola.
3D printer za kojeg su školi odobrena sredstva stavljen je u funkciju te je ovih dana učenike razveselio prvi 3D printani uradak – mala 3D žabica. Najzaslužniji za sastavljanje printera i 3D printanje je učitelj mentor tehničke kulture Mladen Prugovečki i njegova izvannastavna grupa Mladi tehničari.
Projektom se žele osuvremeniti metode poučavanja te ojačati digitalne, poduzetničke i građanske kompetencije učenika, a nadalje će se u projektu raditi na 3D modeliranju i printanju vlastitih 3D modela.
Voditeljica projekta je školska knjižničarka Irena Buđa, koja vodi i izvannastavnu aktivnost Mali građani, a osim nastavnika tehničke kulture, sudjeluju još vjeroučiteljica Nevenka Puklin, kao voditeljica školske Učeničke zadruge Belec te stručna suradnica pedagoginja i voditeljica izvannastavne aktivnosti Daroviti malci, Petra Sviben.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba