Tijekom vikenda na zagorskim prometnicama policija obavila očevid kod šest prometnih nesreća i utvrdila 169 prekršaja

Čak 117 vozača uhvaćeno da prebrzo vozi, jedan po državnoj cesti jurio 143 km/h, rekorder vikenda ‘napuhao’ 1,50

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici su tijekom vikenda na zagorskim prometnicama obavili očevid kod šest prometnih nesreća.
U prometnoj nesreći u Gusakovcu, o kojoj smo već izvijestili, traktorist je pod utjecajem alkohola od 1,39 promila prevozio putnika na traktorskoj poluzi podiznog hidrauličnog mehanizma traktora, također pod utjecajem alkohola od 1,80 promila, koji je tijekom vožnje pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Samcima zbog neprilagođene brzine, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, dvije u Humu na Sutli zbog nepropisne vožnje unatrag i zbog nepravilno pričvršćenog tereta na auto prikolici te dvije u Konjščini uslijed neprilagođene brzine i zbog nepropisne vožnje u natrag.
Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je i pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno 169 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 117 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 31 ostali prekršaj u prometu.
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 143 km/h, na DC 14, a najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 1,50 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba