JEDNA OD NAŠIH NAJBOLJIH VOKALISTICA IVANA KINDL SLAVI 20 GODINA KARIJERE

“Mislim da će ova godina biti repriza prošle i koncerti na kakve smo navikli morat ćemo čekati“

Objavljeno: 21.02.2021. zagorjeinternational

Ovaj tjedan u glazbenom intervjuu gošća nam je Ivana Kindl, naša poznata r’n’b pjevačica. Jedna od naših najboljih vokalistica i velika ljubiteljica životinja. Ispričala nam je koja su joj očekivanja za ovu godinu, kako se nosi s pandemijom i potresima, koji su joj glazbeni uzori i još mnogo toga.

Ove godine slavite 20 godina karijere i izlazi vaš peti album. Od zadnjeg albuma prošlo je 11 godina. Kakav zvuk i atmosferu albuma možemo očekivati?

Tako je, ove godine obilježavam 20 godina od izdavanja prvog singla, a album se već dugo kuha. Pjesme su uglavnom koautorske, a bit’ će dosta plesnih pjesama synth pop atmosfere. Svi dosadašnji singlovi našli su se na nacionalnoj ljestvici najemitiranijih pjesama, što mi je izuzetno drago.

Ivana Kindl sad i prije 20 godina karijere – u glazbenom smislu i kao osoba?

Sazrijevanje je logičan put, a to se osjeti u pjesmama najviše. Kao osoba se nisam karakterno promijenila, osvijestila sam mnoge stvari, postala buntovnija nego prije i nepravda me počela izuzetno smetati. Cijeli život je zapravo škola, uz sve uspone i padove.

Vidio sam da ste objavili da ćete započeti sa satovima pjevanja i da bi to bio jedan individualan i terapeutski pristup. Jeste li se upustili već u taj projekt i možete li reći nešto više o njemu?

Mnogo ljudi je zainteresirano za dolazak kod mene na satove pjevanja, to će se s vremenom i dogoditi. Da prenesem iskustvo, pomognem vježbama, a individualan pristup i prijenos energije je iznimno bitan. Da izvučem najbolje od svakog i da pokušam maknuti mentalne blokade koje se svakom događaju.

Prošla godina je bila jako teška, uz pandemiju koja još traje i potrese, posebno izazovna za očuvanje mentalnog zdravlja. Dosta ste pričali o važnosti rada na sebi. Kako se osjećate danas i koliko je sve što ste već prošlo pomoglo da se nosite s izazovima koji su još uvijek pred svima nama?

Rad na sebi je najvažniji, neki to nikad ne osvijeste i to traje cijeli život, ne samo određeni period. Osvijestiti sebe, razgovarati sa sobom, očistiti se od negativnih utjecaja, treba znati naučiti slušati intuiciju. I najvažnije, naučiti se nositi sa svakakvim situacijama. Pandemija je donijela teško razdoblje, mnoge strahove i psihoze, stvorila paniku, ponajprije zato što se non stop piše o tome pa ispada da se taj strah dosta nameće.

Mislite li da će se u ovoj godini održavati koncerti i da ćete moći nastaviti raditi ono što najviše volite?

Mislim da će ova godina biti repriza prošle i koncerti na kakve smo navikli morat ćemo čekati. Nije niti malo utješno, osobite ako ste cijeli život podredili tome.

Možete li nam reći koji ste album najviše slušali u zadnje vrijeme i koji vas glazbenik i dalje posebno inspirira?

U zadnje vrijeme opet je Mariah Carey na repeatu. Obožavam je još od teen faze, a kako je nedavno objavila album Rarities, kolekciju starih i neobjavljenih pjesama, vratila me nostalgično u devedesete. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter