NA TO SU ČEKALI 30 GODINA: U tijeku je izgradnja vodovodne mreže – mještani Škrnika napokon će imati pristup vodovodu

NAČELNIK SVAŽIĆ: Nastavljamo s politikom osiguravanja jednakih uvjeta života na cijelom području općine, kako bismo zadržali stanovništvo i osigurali im bolji standard

Objavljeno: 20.02.2021. zagorjeinternational

Nakon 30 godina čekanja, mještani Škrnika konačno će imati pristup vodovodu. Naime, u tijeku je izgradnja vodovodne mreže Visoka zona – Škrnik Krapinske Toplice.

Novi cjevovod bit će po završetku radova dug 4,5 kilometara. Prošle je godine realizirano prvih 500 metara, dok će se ove godine izgraditi 1,3 kilometra. Ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, a Hrvatske vode sufinanciraju ga u 2021. godini sa 700.000 kuna. Kako će se projekt odvijati dalje, Hrvatske će vode nastavit će sa svojim udjelom sufinanciranja.

Osim izgradnje cjevovoda, u sklopu ove investicije važno je istaknuti da ključni dio sustava čini novo hidro postrojenje, koje će dopremati vodu u visoku zonu.

Žele se doseliti

– Općina Krapinske Toplice nastavlja sa svojom politikom osiguravanja jednakih uvjeta života na cijelom području općine, kako bi zadržala stanovništvo i osigurala im bolji standard. Jedan od najvažnijih uvjeta zasigurno je i pristup vodovodu, za što su se mještani Škrnika dugo zalagali – poručio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i izrazio zadovoljstvo što realizacija projekta ide prema planu.

Mještani su s oduševljenjem dočekali gradnju vodovoda, a projekt će po završetku potaknuti i doseljavanje na to područje. Potvrdila je mještanka Barbara Biller.

– Vode na ovom brdu nema već 30 godina. Mi smo se gore doselili prije četiri godine, a ima još nekoliko kućanstava koja na ovom području konstantno žive. Također, ima i ljudi koji bi se željeli doseliti, tako da nam je voda prijeko potrebna. Zahvaljujemo načelniku što nas je saslušao i što je projekt krenuo s realizacijom. Nadamo se da će sve ići prema planu, a svi će se mještani sigurno priključiti na vodovodnu mrežu – rekla je Biller.

Mala Erpenja

Paralelno s ovom investicijom, realizira se i projekt Visoka zona Mala Erpenja – Lovreća Sela, kojim će se izgraditi ukupno 5,7 kilometara cjevovoda. Općina Krapinske Toplice u projektu sudjeluje s vlastitim sredstvima, a kroz protekle ga je tri godine sufinancirala s 350.000 kuna. Veći dio sredstava osiguralo je komunalno poduzeće Zagorski vodovod, koje je i nositelj projekta, dok je manji dio troškova pokrila Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba