LAKESTOCK - TROJICA ZAGORACA BILA SU DIO GLAZBENOG SPEKTAKLA NA BUNDEKU: Tomo Presečki, Karlo Kukovačec i Antun Profeta

“Dvjestotinjak glazbenika na jednom mjestu, posebna energija i jedna poruka – ne posustajte unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazimo“

Objavljeno: 20.02.2021. Valentina Cigula

Glazbeni projekt “Lakestock“ na zagrebačkom je Bundeku u ranim jutarnjim satima u subotu, 6. veljače, pod vodstvom producenta Ante Gela, okupio mnoštvo glazbenika instrumentalista iz raznih dijelova Lijepe Naše.

U snimanju spota za pjesmu “Treba imat dušu“ Brune Langera i Atomskog skloništa, koji će se premijerno prikazati na dodjeli medijske nagrade “Zlatni studio“ ove subote, sudjelovala su dvojica Krapinčana, gitarist Tomo Presečki i bubnjar Karlo Kukovačec te bubnjar Antun Profeta iz Svetog Križa Začretja.

Glazbenici za glazbenike

– Osjećaj je bio super, puno muzičara na jednome mjestu, nas 200-tinjak, a da nema epidemioloških mjera, bilo bi nas sigurno i više – rekao nam je Tomo Presečki.

FOTO: Niko Goga

Kaže kako je projekt zapravo nastao kao svojevrsna podrška glazbenicima čiju je profesiju pandemija koronavirusa poprilično pogodila, budući da su sva događanja svedena na minimum – koncerti se ne održavaju, a za njih je glazba ono bez čega ne mogu zamisliti svoj život.

– Ovo snimanje spota za pjesmu “Treba imat dušu“ poruka je glazbenicima da ne posustaju unatoč ovoj situaciji u kojoj se nalazimo već godinu dana. Projekt je to glazbenici za glazbenike – ističe Tomo.

Kaže kako vjeruje da je producent Ante Gelo jedan od rijetkih koji ih je mogao sve okupiti ranom zorom, u 6 sati, a da se projekt uspije ovako dobro realizirati.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ističe kako je za organizatore bilo poprilično zahtjevno organizirati cijeli projekt, no za njih glazbenike nije to predstavljao neki značajniji problem jer se snimanje cijelo vrijeme odvijalo na otvorenom, pridržavali su se socijalne distance, a na samom početku mjerila se i temperatura te su cijelo vrijeme pazili.

Koncerti mu, kaže, nedostaju, a nada se da će se ipak početi održavati krajem proljeća ili početkom ljeta, no zasad kroz cijelo ovo vrijeme pandemije vezu s glazbom održava u studiju, gdje su tijekom prvog potpunog lockdowna nastali online bendovi The Funks i Chameleon Crew Collective, koji su radili na obradama pjesama upravo s ciljem da instrumenti ne miruju, nego da se nastavi snimati i svirati usprkos činjenici da se koncerti ne mogu organizirati i održavati. Tomo je odsvirao i glazbenu pratnju za prvu pop skladbu Barbare Suhodolčan “Ne fališ mi ti“.

Optimistično za budućnost

Svoje dojmove sa snimanja spota na Bundeku s nama je podijelio i Antun Profeta.

– Ideja za projekt je zaista lijepa, bilo je lijepo vidjeti sve kolege glazbenike koji inače u normalnim uvjetima bez korone surađuju, ovako okupljene na jednom mjestu. Stvorila se jedna posebna energija – kaže svetokriški bubnjar.

Ističe kako projekt nije bio zahtjevan za njih glazbenike jer je odrađen krajnje profesionalno, budući da su snimke i cijeli aranžman dobili tjedan dana prije samog početka realizacije projekta te su imali dovoljno vremena sve dobro uvježbati.

– Nadam se da će situacija s koronavirusom ubrzo proći te da ćemo se mi glazbenici ponovno vratiti na svoje uobičajene staze, snimanja i koncerte u punom jeku jer je ova cijela “novo normalna“ situacija u kojoj se nalazimo za nas teška – zaključuje Antun.

Bubnjar Karlo Kukovačec otkrio nam je kako ga je na sudjelovanje u projektu pozvao njegov bivši profesor iz srednje škole Borna Šercer, a o projektu ima samo riječi hvale. – Dojam je odličan, bila je to prilika za svirku uživo koja nedostaje u ovoj situaciji s koronavirusom, a 200 muzičara odjednom je nešto posebno – ispričao nam je Karlo, koji je “stanku“ od nastupa u proteklih godinu dana usmjerio na ono pozitivno – završetak svoga obrazovanja, pa nam se pohvalio da je položio diplomski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba