Zoran Šprajc opleo po onima koji se cijepe preko reda

“Od rektora do rektuma. Višak cjepiva ide onima koji imaju manjak časti”

Objavljeno: 16.02.2021. zagorjeinternational

Zoran Šprajc je u ponedjeljak navečer u RTL Direktu komentirao cijepljenje preko reda.

– Ovih smo dana doznali kako Hrvatska zapravo uopće nema manjak cjepiva, kako smo dosad očito krivo izvještavali. Naime, otkrilo se da Hrvatska zapravo ima goleme viškove cjepiva. Jer svatko tko se proteklih tjedana cijepio preko reda rekao je da se cijepio nekim viškom cjepiva koje se zateklo u njegovoj blizini – započeo je Šprajc pa nastavio:

– Tako je rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras sa suprugom sasvim slučajno prolazio ispod prozora klinike na Rebru kad su ga zazvali na cijepljenje jer se ispostavilo da tog dana, baš u tom trenutku dok je on prolazio ispod prozora, imaju viška cjepiva – dodao je Šprajc.

Govorio je i cijepljenju nekadašnjeg ministra financija Slavka Linića.

– Među brojnim uglednicima koji nisu dozvolili da se cjepivo baci, danas je iskočilo i ime bivšeg ministra financija Slavka Linića. Prema kazivanju svjedoka, Linić je, ništa ne sluteći, prolazio ispred zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo kad je začuo kako očajni djelatnici Zavoda zapomažu jer moraju baciti višak cjepiva. Milanovićev bivši ministar brzo je reagirao i također u sebi rekao: “Šteta je da se baci” i nesebično podmetnuo rame pod jednu špricu Moderne – rekao je Šprajc.

Spomenuo je i predsjednika HGK-a Luku Burilovića.

– Ipak, najviše nas se dojmilo herojstvo predsjednika HGK, gospodina Luke Burilovića. On je, naime, objasnio da je zaslužio cijepljenje, između ostaloga, i zato što je ratni vojni invalid koji je u rovu bio 1690 dana, što iznosi četiri godine i šest mjeseci. Dakle, čovjek je za Hrvatsku ratovao više nego što je rat trajao. Ok, možda je u taj ratni staž uračunato i osvajanje diplome u Banjoj Luci, što je opet podvig vrijedan svakog divljenja. Znamo da ni Ante Gotovina kao ratni zapovjednik nije uspio ući u Banju Luku, ali, eto, gospodin Burilović jest, i to više puta, svaki put kad bi išao polagati ispit na jednom privatnom banjalučkom Univerzitetu koji vodi izvjesni gazda Rade. A gazda Rade je poznat po tome da se kod njega do diplome ne može doći tek tako, moraš doći bar jednom. Ali, eto, umjesto da uzme zasluženu ratnu mirovinu ili invalidninu, gospodin Burilović je nesebično odlučio uzeti oko 60.000 kuna mjesečne plaće i naknada koje dobiva u Komori i u nadzornim odborima državnih i poludržavnih tvrtki koje znaju cijeniti diplomu s potpisom gazde Rade. Isto tako, gospodina Burilovića treba pohvaliti i što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje poštedio troškova svoje invalidnine pa je kao vozilo za osobe s invaliditetom, odabrao BMW serije pet, s 340 KS,  vrijedan milijun kuna. To su mu nesebično priuštili članovi Hrvatske gospodarske komore, u velikoj humanitarnoj akciji koja se zove obavezno članstvo – kazao je Šprajc te zaključio:

– I zato se ne može reći da nema nikakvog reda u redu za cijepljenje. Jer točno se zna: višak cjepiva trebaju dobiti oni koji imaju manjak časti. Od rektora do rektuma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba