MALA NEPAŽNJA MU ZAGORČALA ŽIVOT: Oštećen je za više tisuća kuna

Mladić (28) izgubio osobnu, a osoba koja ju je pronašla iskoristila njegove podatke i sklopila pretplatničke ugovore s nekoliko teleoperatera

Objavljeno: 16.02.2021. zagorjeinternational

Koliko je važno zaštititi osobne podatke te postupati s njima s osobitom pažnjom, odgovorno i savjesno, pokazuje i najnoviji slučaj 28–godišnjaka koji je izgubio svoju osobnu iskaznicu, a zasad još uvijek nepoznati počinitelj je pronašao, nezakonito iskoristio njegove osobne podatke te ga oštetio za više tisuća kuna, sklopivši s nekoliko teleoperatera pretplatničke ugovore, piše Večernji list. Prijavu je od 28-godišnjaka zaprimila čakovečka policija.

Upravo je ovo jedan od najčešćih oblika zlouporabe osobnih podataka – prijevare prilikom kojih počinitelji sklapaju lažne ugovore s teleoperaterom na ime žrtve od koje su prethodno na protupravan način prikupili osobne podatke.

Kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti počinjenja kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka na štetu mladića te otkrio počinitelj, kriminalističko istraživanje se nastavlja, a nadležnom Državnom odvjetništvu će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter