Pobjednik ulazi u natjecanje na europskoj razini, a sudjelovat će i na Europskom kongresu mladih poljoprivrednika

Raspisan je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu

Objavljeno: 14.02.2021. zagorjeinternational

Na natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu, koji se raspisuje po šesti puta ove godine, prijave se mogu poslati do 4. ožujka, a imena dobitnika bit će objavljena 5. svibnja.

Prijaviti se mogu mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a, ne stariji od 40 godina života – moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti moraju biti završeni ili u provedbi.

Najbolji projekt odabrat će stručno prosudbeno povjerenstvo, na temelju kriterija upotrebe novog znanja, novih metoda ili novih oblika tehnologije, prijenosa inovacija te njihove održivosti.

Pobjednik će sudjelovati na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika te ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika, a izbor organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Jutarnji list i zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica Europske pučke stranke za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika, Sunčana Glavak. Najbolji će osvojiti nagradu u vrijednosti 25 tisuća kuna, drugoplasirani 15 tisuća kuna, a trećeplasirani 10 tisuća kuna.

Zastupnica Glavak osigurava put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu za čak 21 najboljeg poljoprivrednika. Popunjena prijavnica šalje se na e-mail [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba